Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Χωρίς αστυνομική προστασία οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής

Παύεται η αστυνομική προστασία των βουλευτών της Χ.Α. μετά το περιστατικό στη Ραφήνα
          
Χωρίς αστυνομική προστασία θα είναι στο εξής οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Συγκεκριμένα, με απόφαση του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, δεν θα διατίθενται πλέον αστυνομικοί για την προστασία των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, έπειτα από τα όσα έγιναν εναντίον των αλλοδαπών μικροπωλητών στο πανηγύρι στη Ραφήνα, αλλά και «την εξαγγελία του κόμματος ότι θα συνεχιστούν οι βίαιες ενέργειες και η αντιποίηση Αρχής», όπως αναφέρεται.
Η απόφαση αποσκοπεί στο να αποφεύγεται η άνευ υπαιτιότητας των παρισταμένων αστυνομικών συγκάλυψη ποινικών αδικημάτων και η σύγκρουση καθηκόντων, ανάμεσα στα καθήκοντα προστασίας που τους έχουν ανατεθεί και στην υποχρέωσή τους για καταδίωξη και σύλληψη των παρανομούντων. Από την απόφαση εξαιρούνται όσοι αστυνομικοί διατίθενται για τη φρούρηση των κεντρικών Γραφείων της Χρυσής Αυγής και για την προστασία του Γενικού Γραμματέα του κόμματος.
Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη διαμήνυσε επίσης «προς όλες τις πλευρές ότι η Ελληνική Αστυνομία είναι η αρμόδια για την εφαρμογή του νόμου και της ασφάλειας στη χώρα και οποιοσδήποτε επιχειρεί να την υποκαταστήσει θα αντιμετωπίζει τις νόμιμες συνέπειες. Προς αυτή την κατεύθυνση έχουν δοθεί σαφείς οδηγίες προς τις Αστυνομικές Αρχές, ώστε τα άτομα που προετοιμάζουν τέτοιου είδους ενέργειες ή συμμετέχουν σε αυτές να οδηγούνται στη Δικαιοσύνη».
Να σημειωθεί ότι ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζήτησε την επίσπευση των προανακρίσεων για τα επεισόδια στη Ραφήνα και το Μεσολόγγι, ενώ με εξώδικο κατά του αρχηγού της ΕΛΑΣ, απάντησε η Χρυσή Αυγή:
Στην εξώδική δήλωσή της κάνει λόγο για «απαράδεκτη και συκοφαντική ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα 10/9/2012 ο εκπρόσωπος τύπου της ΕΛ.ΑΣ., αναφερόμενος σε διαστρεβλωμένες δήθεν δηλώσεις του κόμματός μας, είχε ως συνέχεια την πρωτοφανή εν τοις πράγμασι κατάργηση της ελεύθερης λειτουργίας των γραφείων του κόμματός μας». Ζητά «να ληφθούν όλα τα μέτρα που θα αποκαταστήσουν τη διαταραχθείσα νομιμότητα, από την αυθαίρετη πρωτοβουλία του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. για τον έλεγχο που υφίστανται τα μέλη μας στα κεντρικά γραφεία του κόμματός μας»
eklogika.gr