Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

Φρένο από τον πρωθυπουργό στους διορισμούς - πρόκληση από βουλευτές και κόμματα!


Φρένο από τον πρωθυπουργό στους διορισμούς - πρόκληση από βουλευτές και κόμματα - Συγγενικό του πρόσωπο διόρισε στη Βουλή και ο Α’ αντιπρόεδρος Ι. ΤραγάκηςΠρωθυπουργική εντολή να σταματήσουν οι διορισμοί συγγενών μετακλητών δημοσίων υπαλλήλων από δημοσίους λειτουργούς, μετά το νέο σάλο που προκάλεσε η αποκάλυψη και νέου διορισμού στη Βουλή, αυτή τη φορά από τον αντιπρόεδρό της κ. Τραγάκη, ενώ είχαν προηγηθεί αυτές του κ. Πολύδωρα, του κ. Πετσάλνικου αλλά και τακτοποίηση πολιτευτών από την Χ.Α...
Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός, κ. Σαμαράς, έδωσε εντολή στη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης, ώστε να αναληφθεί την ερχόμενη εβδομάδα πρωτοβουλία, η οποία θα αφορά στο καθεστώς προσλήψεων μετακλητών δημοσίων υπαλλήλων. Πρόθεση του πρωθυπουργού είναι η θεσμοθέτηση απαγόρευσης προσλήψεων συζύγων και συγγενών μέχρι και δευτέρου βαθμού, για το σύνολο των κρατικών λειτουργών που δύνανται να προσλαμβάνουν μετακλητούς δημοσίους υπαλλήλους.
Είχε προηγηθεί η δημοσιοποίηση των παρακάτω «νομίμων αλλά μη ηθικών» διευθετήσεων, εκ μέρους βουλευτών και κομμάτων της νέας Βουλής:
Μετά την περίπτωση του πρώην προέδρου της Βουλής Βύρωνα Πολύδωρα ο οποίος διόρισε την κόρη του όταν ήταν πρόεδρος για ένα εικοσιτετράωρο, σε αντίστοιχη κίνηση προχώρησε και ο Ιωάννης Τραγάκης. Συγκεκριμένα, ο βουλευτής της ΝΔ και Α’ αντιπρόεδρος της Βουλής, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Δημοκρατία», βάσει του ΦΕΚ 381 Τεύχος ΥΟΔΔ με ημερομηνία 7 Αυγούστου 2012 (δέκα μέρες μετά την υπόθεση Πολύδωρα), προχώρησε σε τέσσερις προσλήψεις μετακλητών υπαλλήλων. Μεταξύ των τεσσάρων που προσελήφθησαν ήταν και η αδερφή του γαμπρού του κ. Τραγάκη. Ωστόσο, σύμφωνα με υπαλλήλους της Βουλής αυτό δεν είναι το μόνο συγγενικό πρόσωπο που έχει διορίσει ο κ. Τραγάκης καθώς ο γαμπρός του είναι ήδη μόνιμος υπάλληλος στη Βουλή εδώ και μερικά χρόνια! Ο γαμπρός του κ. Τραγάκη φέρεται να εργαζόταν ως μετακλητός στο γραφείο του πριν το 2009 και είχε κι αυτός επωφεληθεί της επονομαζόμενης και ως ρύθμισης Σιούφα, την οποία υπερψήφισε διακομματικά, η Ολομέλεια της Βουλής τον Ιούνιο του 2008.
Με βάση την εν λόγω ρύθμιση μπορούσαν να μονιμοποιηθούν όλοι οι μετακλητοί ή αποσπασμένοι στα γραφεία των κοινοβουλευτικών κομμάτων, των πρώην πρωθυπουργών, των αντιπροέδρων, του προέδρου και άλλων υπηρεσιών της Βουλής που προσελήφθησαν έως τις εκλογές του 2009.
Διορισμό συγγενούς στο γραφείο που διατηρεί στη Βουλή, όπως δικαιούται βάση νόμου παρότι δεν είναι πλέον βουλευτής, έκανε και ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Φίλιππος Πετσάλνικος. Στο ΦΕΚ 367/31-7-2012, εμφανίζεται το όνομα της κ. Καλύβα Όλγας του Χρήστου, μνηστή του ανιψιού του και γιου του πρώην δημάρχου Μακεδνών Κωνσταντίνου Πετσάλνικου, που τοποθετείται ως «μετακλητή» στο γραφείο του
Η Χρυσή Αυγή, σύμφωνα με το iefimerida.gr, τοποθετεί σε θέσεις μετακλητών υπαλλήλων του γραφείου της, όπως δικαιούται εξάλλου, τρεις αποτυχόντες υποψήφιους βουλευτές της και έναν πρώην εκλεγμένο! Σύμφωνα με το ΦΕΚ (τεύχος ΥΟΔΔ) 355/26-07-2012, διορίζονται σε κενές οργανικές θέσεις οι Απόστολος Γκλέτσος του Κων/νου, Ανδρόνικος Σίμος και Γεώργιος Μισιάκας του Χρήστου καθώς και ο Νικήτας Σιώης του Γεωργίου.
Μόνο η τελευταία περίπτωση του κ. Ν. Σιώη, αποτελεί πρόκληση προς το εκλογικό σώμα το οποίο τον ψήφισε ως βουλευτή στις Σέρρες και αυτός παραιτήθηκε «λόγω φόρτου εργασίας» από το ύψιστο αξίωμα, προκειμένου να πάρει την θέση του ο φίλος της κόρης του κ. Μιχαλολιάκου, κ.Αρτέμης Ματθαιόπουλος και ο ίδιος να διορισθεί υπάλληλος στη Βουλή...
eklogika.gr