Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

«Πρέπει να τρέξουμε, και τρέχουμε», είπε ο Αντ. Σαμαράς στον Κ. Παπούλια

«Πρέπει να τρέξουμε, και τρέχουμε», είπε ο Αντ. Σαμαράς στον Κ. Παπούλια, τον οποίο ενημερώνει για τα αποτελέσματα των επαφών του σε Βερολίνο και παρίσι με Μέρκελ και Ολάντ
          
Για τις συναντήσεις που είχε στο Βερολίνο και το Παρίσι με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ ενημερώνει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς. Ο κ. Σαμαράς, ο οποίος μετέβη στις 14.00 το μεσημέρι στο Προεδρικό Μέγαρο, δήλωσε κατά τη συνάντησή του με τον κ. Παπούλια: «Νομίζω ότι έχει αρχίσει και γυρίζει το καράβι αλλά αυτό δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι έχουμε λιγότερο όγκο δουλειάς ή πιο εύκολη δουλειά, γι' αυτό και πρέπει να τρέξουμε και τρέχουμε».
Κατά την έξοδο του από το Προεδρικό Μέγαρο, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός, δήλωσε:
«Δίνουμε μια μάχη, για να απομακρυνθεί ο κίνδυνος εξόδου της χώρας από το ευρώ. Δίνουμε μια μάχη, για να ενισχύσουμε τη διαπραγματευτική θέση της χώρας. Και δίνουμε μια μάχη, για να φέρουμε πιο κοντά αυτό που και οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί αυτής της κυβέρνησης της εθνικής ευθύνης έχουμε αποφασίσει να κάνουμε και έχουμε υποσχεθεί ότι θα κάνουμε. Δηλαδή να φέρουμε πιο κοντά την ανάκαμψη, περισσότερες θέσεις εργασίας, ιδιαίτερα για τα νέα τα παιδιά. Να έρθει επιτέλους η ώρα της ανάπτυξης για τον τόπο. Το λόμπι της δραχμής έχασε ένα γύρο αποφασιστικό. Εμείς, όμως, έχουμε πολλή δουλειά μπροστά, τις τελευταίες, αλλά πολύ δύσκολες αποφάσεις».
Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του κ. Σαμαρά, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ,Π. Σκουρλέτης, δήλωσε:
«Όσο και αν προσπαθεί ο πρωθυπουργός να δικαιολογήσει τον υφεσιακό και αντικοινωνικό χαρακτήρα της πολιτικής του, δεν μπορεί να κρύψει πως αυτή είναι που οδηγεί τη χώρα στη χρεοκοπία και υπονομεύει τη συμμετοχή της στην ευρωζώνη. Ο κ. Σαμαράς και οι όμοιοί του σε Ελλάδα και Ευρώπη είναι αυτοί που συγκροτούν το λόμπυ της χρεοκοπίας και με την πολιτική τους ισοπεδώνουν την ελληνική κοινωνία και αποδομούν την Ε.Ε».
Υπενθυμίζεται ότι αύριο, Τετάρτη, στις 10.00 το πρωί, ο πρωθυπουργός θα έχει σύσκεψη με τους άλλους δύο κυβερνητικούς εταίρους, κ.κ. Βενιζέλο και Κουβέλη, προκειμένου να ενημερώσει και αυτούς για τις επαφές του στο Βερολίνο και το Παρίσι, αλλά κυριότερα για να λάβουν τις οριστικές αποφάσεις σε ό,τι έχει να κάνει με τα μέτρα ύψους 13,5 δισ. ευρώ που καλείται να λάβει η κυβέρνηση (για περισσότερες λεπτομέρειες, δείτε εδώ). Την Πέμπτη, συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο, προκειμένου να «τρέξουν» τα παραπάνω μέτρα.
Επίσης, η Γ. Γραμματέας του ΚΚΕ Α. Παπαρήγα, ζητά από τον πρωθυπουργό να ενημερώσει τη Βουλή, για τις επαφές τους με τους κ.κ. Μέρκελ και Ολάντ.

eglogika.gr