Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

Όσο... ζει, ελπίζει! Aστέρας Τρίπολης-Μαρίτιμο 1-1

Ε«Χ»ασε την ευκαιρία ο Αστέρας!
Ένα... φθηνό λάθος στέρησε στον Αστέρα Τρίπολης την νίκη επί της Μαρίτιμο (1-1) όμως ακόμη και έτσι έχει δικαίωμα στο όνειρο της πρόκρισης στην ρεβάνς της Πορτογαλίας! Τρίτο ευρωπαϊκό ματς αήττητοι οι Αρκάδες!
Αν και προηγήθηκε με τον Ράγιο, ο Αστέρας δέχτηκε την ισοφάριση από τη Μαρίτιμο μετά από ένα λάθος του Ουσέρο και αναδείχτηκε ισόπαλος 1-1 στην Τρίπολη.
Φαίνεται πως το 1-1 του…πάει. Στο τρίτο ευρωπαϊκό παιχνίδι της ιστορίας του, ο σύλλογος της Αρκαδίας έφερε ξανά το ίδιο σκορ, αυτή την φορά κόντρα στην πορτογαλική Μαρίτιμο που φάνηκε σαφώς ποιοτικά ανώτερη από την Ιντερ Μπακού.

Η ομάδα του Σάκη Τσιώλη μπορεί να πήρε προβάδισμα με το υπέροχο γκολ του Ράγιος, όμως ο Φιντέλις ισοφάρισε για τη Μαρίτιμο και πλέον η υπόθεση πρόκριση θα είναι αρκετά δύσκολη για τον Αστέρα σε μια εβδομάδα στο Φούντσαλ της Μαδέιρα.

Ο βροχερός καιρός που υπάρχει στην Τρίπολη από την Τρίτη επηρέασε την κατάσταση του αγωνιστικού χώρου.

Ο Σάκης Τσιώλης παρέταξε τους Αρκάδες, με τον Μπαντή στο τέρμα, τον Τσαμπούρη δεξιά, αριστερά και στο κέντρο της άμυνας οι Κουρμπέλης και Χουανίτο. Τα δύο αμυντικά χαφ ήταν οι Ουσέρο και Αλβάρες, ενώ δεξιά βρισκόταν ο Ναβάρο, αριστερά ο Φραγκουλάκης και πίσω από τον Περόνε, ο Ράγιος.

Στα πρώτα λεπτά η Μαρίτιμο είχε την κατοχή και την καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας και μόλις στο τέταρτο λεπτό έχασε μεγάλη ευκαιρία. Ο Σάμι έκανε την σέντρα, ο Έλντον τσίμπησε την μπάλα πάνω από τον Μπαντή αλλά η μπάλα βρήκε και το δοκάρι και έφυγε άουτ. Ο Σάκης Τσιώλης έδωσε εντολή στους παίκτες του να χτυπήσουν σε αντεπιθέσεις

Ο Αστέρας προσπάθησε να κρατήσει τη μπάλα στα πόδια του με συνεχείς εσωτερικές αλλαγές από τον Τσιώλη που εντόπισε πρόβλημα στην ανάπτυξη αλλά και επιθετικά.

Η πρώτη καλή στιγμή για τους Αρκάδες ήρθε στο 43' όταν το ξαφνικό σουτ του Ναβάρο πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Σαλίν.
Στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους ο Τσιώλης έδωσε στον Σανκαρέ να κάνει το ντεμπούτο του στον Αστέρα με τον Ράγιος να περνάει στα άκρα, κάτι που έφερε το πρώτο γκολ στο ματς!
Στο 48' μετά από σέντρα του Ναβάρο και τραγική έξοδο του Σαλίν, ο Ράγιος πήρε την μπάλα, πέρασε τον αντίπαλο πορτιέρο και με σουτ ανάμεσα σε τρεις παίκτες έκανε το 1-0!!! Από σέντρα του Ράγιος, ο Περόνε λίγο έλλειψε να πετύχει το 2-0 στο 55'.
Όμως η πορτογαλική ομάδα ανέβασε στροφές και στο 64' ο Μπαντής είπε «όχι» με τα πόδια σε προσπάθεια του Ρομπέρζ. Μεγάλη φάση για την Μαρίτιμο που απείλησε ξανά στο 67' με τον Χουανίτο να διώχνει την κεφαλιά του Φιδέλις με τον Μπαντή εξουδετερωμένο.
Δυστυχώς όμως ο Αστέρας δέχτηκε την ισοφάριση στο 71' μετά από ένα τραγικό λάθος του Ουσέρο στο κέντρο του γηπέδου. Ο Φιδέλις έφυγε στην πλάτη της άμυνας, κέρδισε την κόντρα από τον Χουανίτο, και με σουτ έφερε το παιχνίδι στα ίσα.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡ. (Σάκης Τσιώλης): Μπαντής, Τσαμπούρης, Κουρμπέλης (67' Εγκον), Χουανίτο, Πιπίνης, Αλβάρες, Ουσέρο (86' Μπακασέτας), Ναβάρο, Φραγκουλάκης (46' Σανκαρέ), Ράγιος, Περόνε.

ΜΑΡΙΤΙΜΟ (Πέδρο Μάρτινς): Σαλίν, Μπρίγκελ, Ρομπέρζ, Ζοάο Γκιγέρμε, Ρούμπεν, Μιράντα, Λουίζ, Ντανίλο Ντίας (87' Ιγκορ Ρόσι), Σάμι, Έλντον (73' Αντόνιο), Φιδέλις (82' Αντίλσον).