Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

Μεγάλες πυρκαγιές σε εξέλιξη καίνε στην Αιγιάλεια

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που καίει αγροτοδασική έκταση στην περιοχή της γέφυρας Τσαγκρή,  στα Νικολέικα Aιγίου .

Στην περιοχή βρίσκονται ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις. 22 πυροσβέστες με 11 οχήματα, καθώς και 24 άτομα πεζοπόρο τμήμα.
Επίσης, από αέρος επιχειρούν ένα ελικόπτερο και δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα. Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι, που δυσκολεύουν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.
Λίγο μετά τις πέντε το απόγευμα διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στη Νέα Εθνική οδό Αθηνών-Πατρών, στο 168ο χλμ., στην περιοχή Νικολέικα, κοντά στο Αίγιο, όπου πριν τις 7:00 δόθηκαν ξανά στην κυκλοφορία και τα δύο ρεύματα.
Επίσης νέα πυρκαγιά ξέσπασε κοντά στην Νέα Εθνική Οδό Πατρών-Κορίνθου, στο ύψος των Νικολεΐκων. Εξ’ αιτίας της φωτιάς έχει κλείσει η Ν.Ε.Α. από το 172ο χιλιόμετρο έως και το 159ο και η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται από την Παλαιά Εθνική Οδό, δηλαδή από το Αίγιο έως την Πούντα.
Και σε αυτό το συμβάν έσπευσαν άμεσα δυνάμεις της πυροσβεστικής οι οποίες δίνουν μάχη με τις φλόγες.
Τέλος μεγάλη πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την ώρα στο οροπέδιο της Μαμουσιάς, στο Δερβενάκι. Η πυρκαγιά ξέσπασε λίγα λεπτά πριν από τις 14:00 και σύμφωνα με πληροφορίες καίει ελιές, εκτάσεις με σταφίδα και δάσος.
Στο σημείο έχουν σπεύσει από την πρώτη στιγμή ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και πιο συγκεκριμένα 15 οχήματα με 40 άνδρες, πεζοπόρο τμήμα αποτελούμενο από 25 άτομα, ενώ ρήψεις νερού κάνουν και 3 ελικόπτερα.
Στο σημείο πνέουν ισχυροί άνεμοι γεγονός που προκαλεί ανησυχία με δεδομένο ότι σε κοντινή απόσταση βρίσκονται και σπίτι.