Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

Σε ρόλο-κλειδί ο Χατζηδάκης

Ο Κωστής Χατζηδάκης αναμένεται να είναι, μετά τον Γιάννη Στουρνάρα, το πρόσωπο-κλειδί στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης Σαμαρά με τους εκπροσώπους της τρόικας, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος των ουσιαστικών αλλαγών και… διορθώσεων στα μέτρα που καλείται να εφαρμόσει η Ελλάδα, λόγω του Μνημονίου.
Ο υπερ-υπουργός Ανάπτυξης είναι ένα πρόσωπο κοινής αποδοχής, που συναντά και την εμπιστοσύνη των Βρυξελλών, λόγω της πολυετούς θητείας του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Έχει αναλάβει τον πιο σημαντικό τομέα του κυβερνητικού έργου, από τη στιγμή που η ανάπτυξη είναι το κυρίως ζητούμενο, προκειμένου να ξεκολλήσει η ελληνική οικονομία, και να κινηθεί η αγορά. Έτσι ώστε να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, να μπει φρένο στην ανεργία, και να δώσει η Ελλάδα την εικόνα μιας χώρας που αλλάζει, και είναι φιλική προς τις επενδύσεις.
Για τον λόγο αυτό, ο Κωστής Χατζηδάκης θα έχει κεντρικό ρόλο στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, καθώς και στις συζητήσεις με τις Βρυξέλλες για την αξιοποίηση του ΕΣΠΑ καθώς και άλλων ευρωπαϊκών πόρων, που εκτιμάται ότι θα επανεκκινήσουν την ελληνική οικονομία, και θα αλλάξουν το κλίμα για την Ελλάδα στις διεθνείς αγορές.

statesmen.gr