Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Η επόμενη μέρα στον ΣΥΡΙΖΑ

Σε ηλικία 36 ετών, ανήκει στη γενιά που έρχεται, και θέλει να απαλλάξει την Ελλάδα από την κουρασμένη Γενιά του Πολυτεχνείου. Είναι ήδη βουλευτής Α’ Αθηνών. Στη φάση της πολιτικής εκτόξευσης του ΣΥΡΙΖΑ, είχε κεντρικό ρόλο στη χάραξη της πολιτικής στρατηγικής, αλλά και στην προβολή των θέσεων του κόμματος. Στις τηλεοπτικές μονομαχίες της, στρίμωξε πολιτικούς από τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, πολλοί εκ των οποίων βρήκαν στέγη στην πρώτη κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά μετά τη νίκη της ΝΔ στις εκλογές τη 17ης Ιουνίου. Η ίδια, προσπαθεί να προσπεράσει τον αυτοπροσδιορισμό “η κόρη του Κωνσταντόπουλου”, και να βάλει υποθήκες για το προσωπικό μέλλον της. Στη μετά Τσίπρα εποχή.
Η περί ης ο λόγος Ζωή Κωνσταντοπούλου τοποθετήθηκε από τον Αλέξη Τσίπρα σε ρόλο σκιώδους υπουργού Δικαιοσύνης, με αρμοδιότητα να ελέγχει και να αναδεικνύει τυχόν κακώς κείμενα της κυβέρνησης στον χώρο της Θέμιδος. Στον φυσικό της χώρο, θα έλεγε κανείς, μιας και η Ζωή Κωνσταντοπούλου είναι δικηγόρος Αθηνών.
Με την ενασχόλησή της με τους θεσμούς, η κόρη του Νίκου Κωνσταντόπουλου, η οποία διαθέτει επικοινωνιακές ικανότητες, και δομημένο πολιτικό λόγο, θα έχει την ευκαιρία να ξεχωρίσει από τους υπόλοιπους στη σημερινή Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Και να αποκτήσει προβάδισμα για την “επόμενη μέρα”, με δεδομένη την πρόθεση του Αλέξη Τσίπρα να μην παραμείνει… ισόβιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ - ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ /statesmen.gr