Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

Τρίωρο «λουκέτο» στους δήμους λόγω εφάπαξ και δανείων

Κλειστοί θα παραμείνουν μετά τις 12 το μεσημέρι και έως τις 3 οι δήμοι όλης της χώρας μετά την απόφαση της ΠΟΕ-ΟΤΑ να συμμετέχει στη στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ λόγω της «νέας προκλητικής επίθεσης σε βάρος των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων».
Στις 12.30 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29-Αθήνα), μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους στο Δημόσιο και θα ακολουθήσει πορεία στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων (Ακαδημίας 40-Αθήνα) και στη συνέχεια στο υπουργείο Οικονομικών (Πλατεία Συντάγματος).
«Η κινητοποίηση πραγματοποιείται με μοναδικό στόχο να υπάρξει ουσιαστική παρέμβαση στο οξυμένο πρόβλημα αντιμετώπισης των δανείων των εργαζομένων αλλά και να δώσουμε απάντηση στη νέα περικοπή που σχεδιάζεται στο εφάπαξ», αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ. «Διεκδικούμε να γίνει αποδεκτή η πρότασή μας για «ΚΟΥΡΕΜΑ» των Δανείων των εργαζομένων όχι μόνο στα Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο αλλά και τις Ιδιωτικές Τράπεζες και να σταματήσει η λεηλασία των εισοδημάτων των εργαζομένων και η υλοποίηση των μνημονιακών πολιτικών», καταλήγει η ανακοίνωση.