Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙ​ΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ

Ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, επισκέφθηκε το Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο Υπηρεσιών Πυροσβεστικού Σώματος και τον 9ο Πυροσβεστικό Σταθμό. Αμέσως μετά, έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Σ’ αυτές τις δύσκολες στιγμές που διέρχεται η Πατρίδα μας, έχουμε όλοι την υποχρέωση να κρατήσουμε τους θεσμούς του ελληνικού κράτους υψηλά, με ισχυρό το φρόνημα, το αξιόμαχο, την αποτελεσματικότητά τους.

Όλα όμως αυτά, περνάνε μέσα από την ενθάρρυνση του ανθρώπινου δυναμικού τους.

Σήμερα, βρέθηκα κοντά στους άντρες και τις γυναίκες της Πυροσβεστικής μας Υπηρεσίας. Μία Υπηρεσία, έναν θεσμό που τον έχει αγκαλιάσει με εμπιστοσύνη ο Ελληνικός λαός και που -από την ώρα που συνεστήθη ως Σώμα- προσφέρει χρήσιμες υπηρεσίες στην Πατρίδα, στην κοινωνία, στην προστασία των ανθρώπινων ζωών, των περιουσιών και του περιβάλλοντος.

Βρέθηκα, σήμερα, εδώ σηματοδοτώντας το αμέριστο ενδιαφέρον της Νέας Δημοκρατίας και την στήριξη του Πυροσβεστικού Σώματος μπροστά στην αποστολή του.

Ξεκινάει μια δύσκολη περίοδος για τη χώρα μας. Δεδομένης της γενικότερης εγκατάλειψης, που συνοδεύει όλους τους θεσμούς της Ελληνικής Πολιτείας τα τελευταία δύο χρόνια, έχουν δημιουργηθεί οι χειρότερες των συνθηκών για να αντιμετωπίσουμε ένα δύσκολο καλοκαίρι.

Στην πρώτη γραμμή της αντιμετώπισης της φωτιάς, που απειλεί ζωές, περιουσίες, το περιβάλλον μας, βρίσκονται τα στελέχη της Πυροσβεστικής μας Υπηρεσίας, με ελλείψεις και προβλήματα, αλλά με υψηλό το φρόνημα και το αξιόμαχό τους.

Ήθελα να βρεθώ κοντά τους, για να μοιρασθώ τους προβληματισμούς, τις αγωνίες, αλλά πάνω απ’ όλα την υπερηφάνεια τους για την αποστολή τους.

Να τους διαβεβαιώσω, ότι θα είμαστε κοντά τους σ’ αυτές τις δύσκολες ώρες για την ελληνική οικονομία, για την ελληνική κοινωνία, για το ελληνικό κράτος.

Πρέπει να προασπίσουμε και να στηρίξουμε τους θεσμούς, που διαχρονικά προσφέρουν σημαντικές υπηρεσίες στο έθνος, στην κοινωνία, στην Πατρίδα. Και η ελληνική Πυροσβεστική Υπηρεσία είναι στην πρώτη γραμμή.

Εύχομαι αυτό το καλοκαίρι να μην αποδειχθεί το πιο δύσκολο των τελευταίων δεκαετιών. Αν όμως αυτό συμβεί, η Ελληνική Πυροσβεστική Υπηρεσία, θα κάνει το καθήκον της. Αλλά και η Ελληνική Πολιτεία και συνολικά η πολιτική τάξη της χώρας και όλα τα πολιτικά κόμματα πρέπει να είναι κοντά στα στελέχη, προσφέροντάς τους κάθε δυνατή βοήθεια και στήριξη. Και δείχνοντάς τους την εμπιστοσύνη και την αγάπη τους. Κάτι που,  ήδη, έχει κάνει ο ελληνικός λαός».