Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Το ΠΑΣΟΚ… περισσεύει

Οι εκλογές της 17ης Ιουνίου έχουν δυο βασικά ζητούμενα, τα οποία απαιτούν πειστικές απαντήσεις: Ποιο θα είναι το πρώτο κόμμα, μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ. Και πόσο μεγάλη θα είναι η συντριβή του ΠΑΣΟΚ.
Αν δεν υπήρχε το εθνικό διακύβευμα της αναγκαιότητας διακυβέρνησης της χώρας και παραμονής στην ευρωζώνη με κάθε κόστος, το ενδιαφέρον όλων θα ήταν στραμμένο στην Ιπποκράτους, αν φυσικά μέχρι τις 17 Ιουνίου το ΠΑΣΟΚ δεν έχει υποχρεωθεί σε… έξωση.
Το Κίνημα που ίδρυσε πριν από 38 χρόνια ο Ανδρέας Παπανδρέου, βρίσκεται στον επίλογο της ιστορικής διαδρομής του. Δεν είναι πλέον Κίνημα. Και δεν είναι κραταιό. Έχει περιοριστεί σε ρόλο ασθενικής, και φοβικής ακόμη συνιστώσας της Κεντροαριστεράς, εκεί όπου κυρίαρχο ρεύμα είναι πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα.
Δεν είναι άλλωστε τυχαίο το γεγονός ότι στην Κουμουνδούρου έχουν μετακομίσει πολλά προβεβλημένα και αναγνωρίσιμα στελέχη του βαθέως ΠΑΣΟΚ. Καθοδηγώντας τη στρατηγική του Αλέξη Τσίπρα, με φόντο την προσδοκία να εξελιχθεί σε “νέο Ανδρέα”.
Την ώρα που η Νέα Δημοκρατία, οι δυνάμεις της Κεντροδεξιάς αλλά και όλοι οι Έλληνες που πιστεύουν στον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας και επιθυμούν να τον διαφυλάξουν, δίνουν μια ιστορική μάχη απέναντι στον λαϊκισμό, το… εναπομείναν ΠΑΣΟΚ, που περίσσεψε στα χέρια του Ευάγγελου Βενιζέλου, απουσιάζει επιδεικτικά.
Παρά όσα λέει η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, και προσπαθούν να… ψελίσουν τα υπόλοιπα κορυφαία στελέχη ενός πρώην μεγάλου κόμματος, το Κίνημα περισσεύει από το μέλλον. Είναι πλέον προφανές ότι η Ελλάδα θα πορευτεί χωρίς το ΠΑΣΟΚ.

ΜΑΡΙΚΑ ΛΥΣΙΑΝΘΗ / statesmen.gr