Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Ν.Δ. κ. ΑΝΤ. ΣΑΜΑΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡ​Ο ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ κ. Π. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς συναντήθηκε σήμερα με τον πρώην Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων κ. Παναγιώτη Γεννηματά με τον οποίο αντάλλαξαν απόψεις επί της διασφάλισης παραμονής της χώρας στο ευρωπαϊκό πλαίσιο.
Ο κ. Γεννηματάς δήλωσε τη διαθεσιμότητά του για την ενδυνάμωση της μεταρρυθμιστικής βούλησης της παράταξης ενόψει των κρίσιμων περιστάσεων που αντιμετωπίζει μέσα και έξω η χώρα.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ​Υ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙ​ΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
Επίσης ο κ. Αντώνης Σαμαράς, συναντήθηκε σήμερα στα γραφεία του Κόμματος με το Προεδρείο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου.
Μετά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Περίθαλψη και η Υγεία των Ελλήνων είναι υψίστη προτεραιότητα.
Σήμερα, το σύστημα είναι υπό κατάρρευση, λόγω ελλιπούς χρηματοδότησης και πολλαπλών προβλημάτων, που δημιούργησε η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Αλλά και της ακυβερνησίας που προέκυψε με συγκεκριμένες ευθύνες πολιτικών δυνάμεων.
Εμείς θα στηρίξουμε τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ., τα ταμεία και τα νοσοκομεία, με τη χρηματοδότηση και τον έλεγχο των δαπανών. Αρνούμαστε τη δημαγωγία τύπου ΣΥΡΙΖΑ, η οποία εξυπηρετεί άλλες σκοπιμότητες και όχι τις ανάγκες των πολιτών και της δημόσιας υγείας.
Το κράτος σε συνάρτηση και με τα χρηματικά διαθέσιμα της δανειακής σύμβασης, οφείλει να εξοφλήσει τα παλαιά χρέη προς τους φαρμακοποιούς και όλους τους παρόχους υγείας.
Επίσης, τονίζω, ότι είναι βασική θέση της Νέας Δημοκρατίας ο συμψηφισμός των οφειλών με το Δημόσιο.
Αυτά τα μέτρα είναι προτεραιότητά μας, γιατί με τη Δημόσια Υγεία δεν παίζουμε. Ούτε με την αγωνία και τον πόνο όσων την έχουν ανάγκη.
Ζήτησα από τους φαρμακοποιούς να αντιληφθούν την κρισιμότητα των στιγμών και να δείξουν την απαιτούμενη κατανόηση».