Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

Σαμαράς… μακράς πνοής


Λίγο μετά τις 12.00, ο Αντώνης Σαμαράς πέρασε την πόρτα της εισόδου του Προεδρικού Μεγάρου, προκειμένου να έχει συνάντηση με τον Κάρολο Παπούλια, και να λάβει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τη διευρευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, μετά τη χθεσινή νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις βουλευτικές εκλογές.
Είχαν προηγηθεί οι συναντήσεις του Κάρολου Παπούλια με τον Πρόεδρο της προηγούμενης Βουλής Βύρωνα Πολύδωρα, ο οποίος τον ενημέρωσε επισήμως για το αποτέλεσμα των εκλογών, και στη συνέχεια με τον απερχόμενο, υπηρεσιακό πρωθυπουργό Παναγιώτη Πικραμμένο.
Στον καθιερωμένο διάλογο που είχαν, ο Αντώνης Σαμαράς διαβεβαίωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, ότι σκοπεύει να προχωρήσει στον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας, όπως τη χαρακτήρισε, προσθέτοντας με νόημα ότι το συγκεκριμένο κυβερνητικό σχήμα θα είναι μακράς πνοής.
Έτσι ώστε να έχει τη δυνατότητα να προχωρήσει στην υιοθέτηση συγκεκριμένων στρατηγικων μέτρων, που θα συμβάλλουν στην έξοδο της Ελλάδας από την οικονομική κρίση, και το αδιέξοδο που βιώνει σήμερα η ελληνική κοινωνία.

statesmen.gr