Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Η πιο κρίσιμη αγωνιστική των play-off

O Ατρόμητος αντιμετωπίζει το απόγευμα τον Παναθηναϊκό στο Περιστέρι και η ΑΕΚ υποδέχεται τον ΠΑΟΚ, το βράδυ, στο ΟΑΚΑ. Η 5η αγωνιστική των play-off της φετινής Superleague ίσως να είναι και η πλέον καθοριστική για την θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League.
Με την διαφορά των ομάδων να βρίσκεται σε 3 βαθμούς (ΠΑΟ 8, ΠΑΟΚ 7, ΑΕΚ 6, Ατρόμητος 5), μετά τα αποτελέσματα της περασμένης Κυριακής, μόνο ένας συνδιασμός αποτελεσμάτων μπορεί από σήμερα να ξεκαθαρίσει την πρωτιά. Διπλό στο Περιστέρι και Χ στο ΟΑΚΑ. Μόνο έτσι το τριφύλλι ξεφεύγει +3 από τον δικέφαλο του βορρά και + 4 από τον δικέφαλο του νότου. Με την ισοβαθμία υπέρ του σε περίπτωση ισοβαθμίας με τους Θεσσαλονικείς, την τελευταία αγωνιστική οι πράσινοι θα έχουν ήδη εξασφαλίσει το εισιτήριο για τα προκριματικά του μεγάλου ευρωπαϊκού Κυπέλλου, το καλοκαίρι.
Ο Δώνης και η ομάδα του όμως δεν είναι εύκολος αντίπαλος. Στο αντίστοιχο παιχνίδι του πρωταθλήματος απώλεσε τη νίκη πολύ δύσκολα, παίζοντας βέβαια ο Παναθηναϊκός με 10 παίχτες από πολύ νωρίς. Οι απουσίες για τους Περιστεριώτες αρκετές. Τομάς, Σκόνδρας, Μπρίτο και αμφίβολος ο Τάτος. Στα συν η επιστροφή του Καραγκούνη.
Ο Φερέιρα από την άλλη θα στερηθεί την παρουσία του Κουίνσι, θα έχει όμως τον Νίνη στη διάθεσή του που θα χρησιμοποιηθεί, εφόσον κριθεί απαραίτητο, αγωνιζόμενος με μάσκα στο πρόσωπο. Ο Παναθηναϊκός μπορεί να κέρδισε το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, ωστόσο και πάλι δεν «θάμπωσε» με την απόδοσή του. Αν προσέξει στο, κατά παράδοση φέτος, «πεταμένο» 1ο ημίχρονο που σταθερά είναι απογοητευτικός, και δεν βρεθεί πίσω στο σκορ, όλα θα είναι ανοιχτά για να φύγει με την πολύτιμη νίκη από το γήπεδο.
Στο ντέρμπι δικεφάλων οι δύο μονομάχοι κατεβαίνουν αποκλειστικά για τη νίκη. Θα γνωρίζουν βέβαια το αποτέλεσμα του άλλου αγώνα, αλλά όπως και να ‘χει, μόνο με νίκη, που ταυτόχρονα θα σημαίνει και απώλεια βαθμών από τον σημερινό αντίπαλο, ο καθένας θα κρατάει την τύχη στα χέρια του. Φτάνει να μην κερδίσει βέβαια ο Παναθηναϊκός. Οπότε η μεν ΑΕΚ θα μπορεί να διαχειριστεί την μοίρα της ο ΠΑΟΚ όμως θα περιμένει το αποτέλεσμα του αθηναϊκού ντέρμπι, την 6η αγωνιστική.
Όλα ανοιχτά. Οι δύο αγώνες δεν σηκώνουν πρόβλεψη. Οι 4 ομάδες είναι ικανές για το καλύτερο και το χειρότερο. Το σίγουρο είναι πως κανείς δεν θέλει να βρεθεί για προετοιμασία από τις 15 Ιουνίου, άρα θα το παλέψει όπως και να ’χει!

statesmen.gr