Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Ποιος είναι ο νέος πρωθυπουργός - Υπουργοί της υπηρεσιακής Κυβέρνησης



 Ποιος είναι ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Π. Πικραμμένος. Βιογραφικό

Ο Παναγιώτης Πικραμμένος, είναι πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας από το 2009. Δικηγόρος Αθηνών με εξειδίκευση σε θέματα ναυτικού δικαίου, ο Παναγιώτης Πικραμμένος πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Paris II.
Το 1976,  διορίσθηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας, κατόπιν διαγωνισμού, ως Εισηγητής και το 1981 προήχθη στο βαθμό του Παρέδρου. Το 2007 προήχθη σε αντιπρόεδρο και τον Ιούλιο του 2009 σε πρόεδρο του Δικαστηρίου.
Έχει διατελέσει μέλος δικαστικών και υπηρεσιακών συμβουλίων, νομοπαρασκευαστικών επιτροπών καθώς και του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου
 Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια και του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, ορκίστηκε ο νέος υπηρεσιακός πρωθυπουργός της χώρας,


 Εν συνεχεία, ο νέος πρωθυπουργός μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου είχε συνάντηση με τον Λουκά Παπαδήμο. Ο Λουκάς Παπαδήμος δήλωσε ότι η επαγγελματική καταξίωση του. Πικραμμένου θα βοηθήσει να διατηρηθεί ένα κλίμα μετριοπάθειας στην προεκλογική περίοδο και του τόνισε ιδιαίτερα ότι σε αυτές τις ημέρες μέχρι τις εκλογές θα πρέπει να βοηθήσει έτσι ώστε η Ελλάδα να τηρήσει τις δεσμεύσεις της που απορρέουν από τη δανειακή σύμβαση.
Πάντως, για τη νέα υπηρεσιακή κυβέρνηση φαίνεται πως υπάρχει εμπλοκή, καθώς επρόκειτο να ανακοινωθεί από την Προεδρία της Δημοκρατίας, αλλά τελικά θα ανακοινωθούν από το Μέγαρο Μαξίμου. Η εμπλοκή σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες υπάρχει στη στελέχωση της κυβέρνησης, όπου πιθανότατα οι πολιτικοί αρχηγοί έχουν αντιρρήσεις.

Στις προθέσεις του υπηρεσιακού πρωθυπουργού, είναι το νέο κυβερνητικό σχήμα να είναι όσο το δυνατόν πιο ολιγομελές και θα ορκιστεί το πρωί της Πέμπτης στις 10:00.

Μάλιστα, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση, ο κ. Πικραμμένος έχει ήδη τηλεφωνήσει στον πρώην πρόεδρο του ΣτΕ κ. Γεραρή προκειμένου να αναλάβει το υπουργείο Δικαιοσύνης. Επίσης ο στρατηγός Φραγκούλης Φράγκος φαίνεται ως ο επικρατέστερος για τη θέση του υπηρεσιακού υπουργού Εθνικής Άμυνας.
Στη θέση του υπουργού Εξωτερικών ακούγεται το όνομα του έμπειρου διπλωμάτη, Πέτρου Μολυβιάτη, ενώ για το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη επικρατέστερο είναι το όνομα του Λευτέρη Οικονόμου. Για τη θέση του υπουργού Απασχόλησης ακούγεται το όνομα του κ. Ρουπακιώτη, ενώ για το υπουργείο Εσωτερικών το όνομα του κ. Μανιτάκη. 
Σε κάθε περίπτωση, η νέα κυβέρνηση, αναμένεται ορκίζεται αύριο, Πέμπτη, παράλληλα με τους βουλευτές που εκλέχθηκαν από τις εκλογές της 6ης Μαΐου. Συγκεκριμένα, στις 11 το πρωί θα συγκροτηθεί σε σώμα η νέα Βουλή, η οποία, ωστόσο, αναμένεται να διαλυθεί την Παρασκευή εν όψει της προκήρυξης νέων βουλευτικών εκλογών.
Σύμφωνα με την ημερήσια κοινοβουλευτική διάταξη, της ορκωμοσίας θα προεδρεύσει ο Δ΄ Αντιπρόεδρος της προηγούμενης Βουλής και βουλευτής της ΝΔ, Βύρων Πολύδωρας, ως ο πρώτος τη τάξει επανεκλεγείς βουλευτής. Η Ολομέλεια θα συνέλθει εκ νέου την επομένη στις 11 το πρωί με αντικείμενο την εκλογή νέου Προέδρου του Σώματος.