Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Συζητήσεις Σαμαρά – Μπακογιάννη για κοινή κάθοδο ΝΔ και ΔΗΣΥ στις εκλογές!


Συζητήσεις Σαμαρά – Μπακογιάννη για κοινή κάθοδο ΝΔ και ΔΗΣΥ στις εκλογές! Υπήρξε και συνάαντηση του προέδρου της ΝΔ με την πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμμαχίας
Την κοινή τους κάθοδο στις επαναληπτικές εκλογές φέρονται να συζητούν η Νέα Δημοκρατία και η Δημοκρατική Συμμαχία! Μάλιστα, οι διαβουλεύσεις μεταξύ του κ. Σαμαράς και της κας Μπακογιάννη, φέρονται να βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές, ο κ. Σαμαράς και η κα Μπακογιάννη έχουν συζητήσει το θέμα και σε κατ’ ιδίαν συνάντηση που φέρονται να είχαν και στο τραπέζι έχουν πέσει και οι όροι με τους οποίους θα γίνει η συνεργασία, αν και αυτή δεν πρέπει ακόμη να θεωρείται ότι έχει «κλειδώσει».
Η πρόταση που φέρεται να δέχτηκε η Ντόρα Μπακογιάννη από τον Αντώνη Σαμαρά είναι να τεθεί επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας, αλλά η ίδια φέρεται να σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να μην είναι καθόλου υποψήφια.

Οι εξελίξεις τα επόμενα εικοσιτετράωρα αναμένονται ραγδαίες, καθώς με ενδιαφέρον αναμένονται οι συνεδριάσεις των κομματικών οργάνων ΝΔ και Δημοκρατικής Συμμαχίας.
Σημειώνεται ότι ο κ. Σαμαράς έχει δημοσιοποιήσει την πρόθεσή του να αναλάβει πρωτοβουλία για το σχηματισμό ενός φιλοευρωπαϊκού κεντροδεξιού μετώπου στις προσεχείς εκλογές. Στο πλαίσιο αυτό, φέρεται να έχει σκοπό να προσεγγίσει και τον πρόεδρο της Δράσης, Στέφανο Μάνο, ο οποίος, όμως, έχει συνδέσει δημοσίως την ενδεχόμενη επιστροφή του στη ΝΔ με την επιστροφή του Κ. Καραμανλή στην προεδρία του κόμματος, ενώ επίσης έχει δηλώσει ότι θα ήταν πιο εύκολο να συνεργαστεί στις εκλογές με τη Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη. Μάλιστα, από τις προηγούμενες ακόμα εκλογές, υπήρχαν συζητήσεις μεταξύ της ΔΗΣΥ και της Δράσης, οι οποίες, όμως, δεν κατέληξαν σε συνεργασία των δύο κομμάτων.
Η «Δημιουργία ξανά» δυναμικά και σε αυτές τις εκλογές
Πάντως, παρά τις συνεχείς αναφορές ότι το νέο κόμμα «Δημιουργία Ξανά» προχωρεί σε συνεργασίες είτε με τη Δράση και τη Δημοκρατική Συμμαχία, το ίδιο το κόμμα σε ανακοίνωση αποτίμησης των αποτελεσμάτων από τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών και την προκήρυξη νέων εκλογών, τονίζει ότι θα συνεχίσει δυναμικά συμμετέχοντας και σε αυτές τις εκλογές. Παρ΄ότι η φράση παραπέμπει σε αυτόνομη κάθοδο, υπάρχει πάντα η πιθανότητα συνεργασίας σε εκλογικό συνασπισμό με το όνομα και της «Δημιουργίας Ξανά», το οποίο μένει να γίνει σαφέστερο στο μέλλον. Η ανακοίνωση του κόμματος έχει ως εξής:
«Αλήθεια, είναι δυνατόν, πολιτικοί αρχηγοί που δεν έχουν δουλέψει ούτε μία μέρα στη ζωή τους και πολιτικοί αρχηγοί που έμαθαν να ζουν μέσα στα κόμματά τους με “δανεικά και αγύριστα”, να αντιληφθούν τί θα πει “πραγματική οικονομία” και ποιό είναι το μέγεθος της καταστροφής που προκαλεί η στάση τους στην ελληνική οικονομία και την κοινωνία;
Η ύφεση βαραίνει όλο και περισσότερο πάνω από τη χώρα, η σωρευτική συρρίκνωση του ΑΕΠ υπερβαίνει το 20% από το 2008, η ανεργία ξεπέρασε το 22% (στην πραγματικότητα είναι πολύ μεγαλύτερη), οι πάντες επισημαίνουν τους κινδύνους κατάρρευσης της χώρας, ενώ στο εξωτερικό μετρούν τις πιθανότητες ή το χρόνο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.
Παρ’ όλα αυτά, ανεύθυνοι πολιτικοί αρχηγοί, στήνουν μικροκομματικά σενάρια και εμπορεύονται την ψήφο του λαού.
Κρίμα για την Ελλάδα. Της αξίζει ένα καλύτερο μέλλον απ’ αυτό που της προετοιμάζουν οι ανεύθυνοι “πολιτικοί αρχηγοί” που, χωρίς να αισθάνονται ίχνος ντροπής για την κατάντια στην οποία έφεραν τη χώρα, σήμερα τη σύρουν σε νέες περιπέτειες.
Η "δημιουργία, ξανά!" θα συνεχίσει δυναμικά και σε αυτές τις εκλογές για να μπει στη Βουλή η φωνή της λογικής
eklogika.gr