Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Περιφερειάρχες: «Είμαστε η σταθερή δύναμη στη Διοίκηση της χώρας»


Δύο σημαντικά ζητήματα που απασχολούν τους περιφερειάρχες αναδείχθηκαν κατά τη σημερινή* συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΝΠΕ: η αναπτυξιακής ανασυγκρότηση της χώρας μέσα από τις περιφερέρειες και η ανάδειξη του ρόλου της ως «αποκεντρωμένη, σταθερή δύναμη της ελληνικής Δημόσιας Διοίκησης και της ανάπτυξης σε μια περίοδο που το πολιτικό σύστημα βρίσκεται στο χειρότερό του σημείο και καταρρέουν τα πάντα», όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε. Όπως, δε, αποφασίστηκε, οι όποιες πολιτικές παρεμβάσεις θα γίνουν μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου, μετά τη διαμόρφωση του εκλογικού αποτελέσματος. Αναφορικά με το προγραμματισμένο Συνέδριο της ΕΝΠΕ, η ημερομηνία διεξαγωγής του παραμένει ανοιχτή, και όλα θα κριθούν και εδώ από το εκλογικό αποτέλεσμα.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΠΕ
Oι Περιφέρειες συνεχίζουν τον αγώνα τους για να δοθούν λύσεις στα καθημερινά προβλήματα των πολιτών παρά την υποχρηματοδότηση του θεσμού μέσω των ΚΑΠ, την κρίσιμη κατάσταση που περνά η χώρα εξαιτίας της παρατεταμένης ακυβερνησίας και των αλλεπαλλήλων εκλογικών αναμετρήσεων.
Στο συμπέρασμα αυτό, κατέληξαν τα μέλη του δ.σ. της ΕΝΠΕ στη σημερινή συνεδρίαση, όπου αποφασίστηκε η διενέργεια του 1ου Συνεδρίου αμέσως μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου, σε χρόνο που θα καθοριστεί σε επόμενη συνεδρίαση και αφού συνεκτιμηθούν όλα τα δεδομένα που θα προκύψουν.
Επισημάνθηκε ιδιαιτέρως, η αναγκαιότητα να υπάρξει οπωσδήποτε κυβέρνηση μετά τις εκλογές, καθώς και η πολιτική βούληση να αξιοποιηθούν οι δυνατότητες των Περιφερειών - ενός θεσμού που διαθέτει φερεγγυότητα και δυναμική - στο νέο αναπτυξιακό μοντέλο που πρέπει να υλοποιηθεί για τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών.

Στη συνεδρίαση μεταξύ των άλλων εγκρίθηκαν:
- ο προϋπολογισμός του 2012
- η συγκρότηση ομάδων εργασίας για την υλοποίηση του οδικού χάρτη του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας με ΥΠΕΣ, ΚΕΔΕ, TASK FORCE, Γερμανική Κυβέρνηση, καθώς και
- άλλα τρέχοντα θέματα.

* εδώ.
aftodioikisi.gr