Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Επιστράτευση Πηλείδη στη Συγγρού

Ο γνωστός επικοινωνιολόγος Περικλής Πηλείδης αποτελεί την πλέον πρόσφατη ενίσχυση του επιτελείου του Αντώνη Σαμαρά στη Συγγρού, και αναμένεται να έχει καθοριστικό ρόλο στη χάραξη της προεκλογικής στρατηγικής, ενόψει της αναμέτρησης της 17ης Ιουνίου.
Ο Περικλής Πηλείδης συμμετέχει ήδη στις συσκέψεις με τον Γιώργο Μουρούτη, τον Γρηγόρη Τσιμογιάννη και τον Νίκο Τσούτσια, δηλαδή τους τρεις στενούς συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά οι οποίοι σήκωσαν το βάρος της προεκλογικής καμπάνιας για την αναμέτρηση της 6ης Μαϊου.
Το πρόσωπο του Περικλή Πηλείδη δεν είναι άγνωστο για τη Νέα Δημοκρατία. Ο γνωστός επικοινωνιολόγος συνεργάστηκε για πρώτη φορά με τον Άρη Σπηλιωτόπουλο στις εκλογές του 2000, τότε που η Νέα Δημοκρατία του Κώστα Καραμανλή έχασε από το ΠΑΣΟΚ του Κώστα Σημίτη για μερικές δεκάδες χιλιάδες ψήφους, σε μια οριακή αναμέτρηση.
Ο Αντώνης Σαμαράς τον επιστράτευσε πριν από περίπου έναν χρόνο, και του ανέθεσε τη σχεδίαση του νέου σήματος της Νέας Δημοκρατίας, το οποίο αντικατέστησε τον πυρσό, την περίοδο της μετακόμισης των κεντρικών υπηρεσιών του κόμματος από τη Ρηγίλλης στη Συγγρού.

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ / statesmen.gr