Τρίτη 17 Απριλίου 2012

Οι αποκαλύψεις της Ντόρας

Εφ΄όλης της ύλης ήταν η συνέντευξη που παραχώρησε η Ντόρα Μπακογιάννη το πρωί στην εκπομπή της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ «Πρώτη Γραμμή», με τον Δημήτρη Οικονόμου και τη Σύλβια Κλιμάκη.
Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας αναφέρθηκε στο σύνολο των πολιτικών εξελίξεων, από την υπόθεση με την προφυλάκιση του Άκη Τσοχατζόπουλου, μέχρι τη σφοδρή αντιπαράθεση ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία, που έχει πολώσει την ατμόσφαιρα.
Η Ντόρα Μπακογιάννη επανέλαβε την πρόταση που είχε καταθέσει δημοσίως πρόσφατα, να είναι ο Αντώνης Σαμαράς πρωθυπουργός σε μια κυβέρνηση συνεργασίας μετά τις εκλογές, από τη στιγμή που το αποτέλεσμα της κάλπης δεν θα δώσε αυτοδυναμία στη Νέα Δημοκρατία, θα σηματοδοτήσει ωστόσο μια μεγάλη διαφορά της Συγγρού από το ΠΑΣΟΚ.
Παράλληλα ωστόσο προχώρησε και σε αποκαλύψεις για τις επί μακρόν συζητήσεις της με τον Στέφανο Μάνο, στην κατεύθυνση της προεκλογικής συνεργασίας της Δημοκρατικής Συμμαχίας με τη Δράση, που δεν κατέληξαν σε θετικό αποτέλεσμα.
Σύμφωνα μάλιστα με όσα είπε η Ντόρα Μπακογιάννη, είχε προτείνει στον άλλοτε υπουργό των κυβερνήσεων του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη να είναι εκείνος που θα εκπροσωπούσε το συμμαχικό σχήμα σε μια μελλοντική κυβέρνησης συνεργασίας στην οποία θα συμμετείχε. Χωρίς αποτέλεσμα.

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ / statesmen.gr

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, για το θάνατο του Δημήτρη Μητροπάνου:
«Ο Δημήτρης Μητροπάνος έγραψε τη δική του διακριτή ιστορία στο ελληνικό λαϊκό τραγούδι. Ξεχώρισε με την ιδιοτυπία και τη βαθιά λαϊκή συγκίνηση της φωνής του, την απόδοση της μουσικής πλήθους διακεκριμένων μουσικοσυνθετών και με την απλότητα και το ήθος του ως ανθρώπου. Η Ελλάδα που τραγούδησε μαζί του τον αποχαιρετάει».