Τρίτη 17 Απριλίου 2012

Εκπλήξεις Σαμαρά με το Επικρατείας

Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας ενός κόμματος αποτελεί συνήθως τον πολιτικό καθρέφτη κάθε παράταξης, στην τελική ευθεία για μια εκλογική αναμέτρηση. Εκεί, ο εκάστοτε αρχηγός κάθε κόμματος κάνει τις προσωπικές επιλογές του, με προχωρημένο πολιτικό αισθητήριο, και προκειμένου να υπηρετήσει αποτελεσματικά τη συγκυρία της στιγμής.
Στο πλαίσιο αυτό, η Νέα Δημοκρατία δίνει έμφαση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας για τις εκλογές της 6ης Μαϊου, που δεν θα ανακοινωθεί σήμερα, μαζί με τους υπόλοιπους συνδυασμούς σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες της χώρας, αλλά τη σύνθεσή του θα την κρατήσει ο Αντώνης Σαμαράς, προκειμένου να την ανακοινώσει εν ευθέτω χρόνω, ώστε να αξιοποιηθεί επικοινωνιακά στην κορύφωση της προεκλογικής περιόδου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, μονάχα ο Χρύσανθος Λαζαρίδης και ο Δημήτρης Σταμάτης, δυο στενοί πολιτικοί συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά θα πρέπει να θεωρούν δεδομένη τη συμμετοχή τους στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας. Από εκεί και πέρα, είναι πιθανή η μετακόμιση του μέχρι πρότινος «σίγουρου» Γιάννη Μιχελάκη από το Επικρατείας στη Β’ Αθηνών, προκειμένου να ενισχυθεί η παρουσία της Νέας Δημοκρατίας στη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της Ευρώπης.
Όσο για τις άλλες δυο εκλόγιμες θέσεις του ψηφοδελτίου Επικρατείας, πληροφορίες κάνουν λόγο για εκπλήξεις από τον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος εμφανίζεται να μελετά τις περιπτώσεις του στρατηγού Φραγκούλη Φράγκου, τον οποίο συνάντησε τη Μεγάλη Πέμπτη στη Συγγρού, και του καθηγητή καρδολογίας Χριστόδουλου Στεφανάδη.



Τον Μεϊμαράκη επέλεξε ο Σαμαράς
Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης θα είναι, όπως είχε αποκαλύψει το «Statesmen», το στέλεχος στο οποίο αναθέτει ο Αντώνης Σαμαράς την ευθύνη της προεκλογικής εκστρατείας της Νέας Δημοκρατίας σε οργανωτικό και πολιτικό επίπεδο, με τον Χρύσανθο Λαζαρίδη να είναι εκείνος που θα σηκώσει το ιδεολογικό και στρατηγικό βάρος.
Ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής» αναλαμβάνει επικεφαλής της Εκτελεστικής Γραμματείας της Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα της Νέας Δημοκρατίας, δηλαδή του μικρού και ευέλικτου οργάνου που αποφάσισε να συστήσει ο Αντώνης Σαμαράς, για να έχει την ευθύνη της προεκλογικής εκστρατείας για τη Συγγρού, ενόψει των εθνικών εκλογών της 6ης Μαϊου.
Ο Αντώνης Σαμαράς είχε εδώ και αρκετό καιρό δείξει την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπο του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο οποίος είχε αναλάβει καθήκοντα Τομεάρχη Εσωτερικών μετά τη διαγραφή του Χρήστου Ζώη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας.
Ο άλλοτε υπουργός Εθνικής Άμυνας των κυβερνήσεων του Κώστα Καραμανλή, και Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της Ρηγίλλης, είχε αναθερμάνει το τελευταίο διάστημα τις σχέσεις του με τον κομματικό μηχανισμό, πραγματοποιώντας συναντήσεις και ζυμώσεις ενόψει εκλογών.

EMMANOYHΛ ΖΕΡΒΟΣ / statesmen.gr