Κυριακή 1 Απριλίου 2012

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΩΝ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡ​ΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ ΓΚΙ ΦΕΡΧΟΦΣΤΑΝ​Τ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚ​ΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΝΤΟΡΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝ​Η ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓ​Ο ΛΟΥΚΑ ΠΑΠΑΔΗΜΟ-Σ​ΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

Ο επικεφαλής των στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Γκι Φέρχοφσταντ και η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα    Μπακογιάννη, θα παρουσιάσουν αύριο Δευτέρα 2 Απριλίου και ώρα 13:30 στον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, το σχέδιο «Ελλάδα 2020» που θα   τονώσει την ανάπτυξη και θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας.
Στις 14:30 θα παραχωρήσουν συνέντευξη τύπου στο ξενοδοχείο Electra Pallace (Ναυάρχου Νικοδήμου 18-20, Πλάκα).

Επισυνάπτεται το δελτίο τύπου του ALDE
Δελτίο Τύπου - Πρόσκληση

ΕΛΛΑΔΑ 2020
Σχέδιο Εξόδου από την Κρίση

Δευτέρα, 2 Απριλίου 2012
14:30

με τον Guy VERHOFSTADTΠρόεδρο των Φιλελεύθερων και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Ξενοδοχείο Electra Palace, Αθήνα
Ναυάρχου Νικοδήμου 18-20 (Πλάκα)


Η Ελλάδα αυτήν τη στιγμή υλοποιεί το αυστηρότερο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής στην Ευρώπη. Συντάξεις και μισθοί έχουν περικοπεί δραματικά, οι δημόσιες δαπάνες παραμένουν διογκωμένες, οι επιχειρήσεις αναγκάζονται να κλείσουν προκαλώντας μαζική ανεργία και οι πολίτες δεν βλέπουν τέλος σε αυτήν την κρίση. Εν τω μεταξύ, οι εθνικές εκλογές προγραμματίζονται για το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, ενώ τα παλιά πολιτικά κόμματα έχουν πλέον λίγα να προσφέρουν.

Οι Έλληνες πρέπει να κάνουν μια ριζοσπαστική ρήξη με το παρελθόν. Η κρίση προσφέρει μια ευκαιρία για ένα νέο ξεκίνημα και καινούριες προοπτικές για το μέλλον. Όμως, υποχρεούται και η Ευρωπαϊκή Ένωση να δείξει αλληλεγγύη και υποστήριξη (χρηματοοικονομική και τεχνική) για να βοηθήσει την Ελλάδα να σταθεί στα πόδια της.

Ο Guy Verhofstatdt, Πρόεδρος των Φιλελεύθερων και Δημοκρατών  στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (και πρώην Πρωθυπουργός του Βελγίου), θα είναι στην Αθήνα την Δευτέρα, 2 Απριλίου, για να παρουσιάσει ένα εναλλακτικό σχέδιο το οποίο θα τονώσει την ανάπτυξη και θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας, ώστε να μπορέσει επιτέλους η Ελλάδα να ξεπεράσει την ύφεση. Η παρουσίαση του σχεδίου, που αποτελείται από 5 σημεία, θα γίνει στο ξενοδοχείο Electra Palace στις 14:30 και σας προσκαλούμε να την παρακολουθήσετε.

Για περισσότερες πληροφορίες και αιτήσεις για συνέντευξη:
Neil Corlett: +32 478 78 22 84                                    Yannick Laude: +32 495 22 78 37
e-mail: neil.corlett@europarl.europa.eu           ή          e-mail: yannick.laude@europarl.europa.eu 
Αντώνιος Νέστορας: +32 489 108 243
email: antonios.nestoras@europarl.europa.eu
Επισκεφθείτε επίσης: http://www.alde.eu/