Σάββατο 21 Απριλίου 2012

Η Ντόρα… το είπε και το έκανε

Χωρίς εκπλήξεις ήταν τελικά τα ψηφοδέλτια της Δημοκρατικής Συμμαχίας, τη σύνθεση των οποίων ανακοίνωσε απόψε η Ντόρα Μπακογιάννη. Όλα τα κορυφαία στελέχη του κόμματος συμμετέχουν στις λίστες, στις περιφέρειες όπου εξαρχής αναμενόταν, ενώ και η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας θα είναι υποψήφια, εκτός από το Ηράκλειο, και στη Β’ Αθηνών.

Η επιλογή της μεγαλύτερης εκλογικής περιφέρειας της Ευρώπης από τη Ντόρα Μπακογιάννη, εξηγείται στην αναγκαιότητα να καταδείξει τη σπουδαιότητα της Β’ Αθηνών, από την οποία η Δημοκρατική Συμμαχία προσδοκά σημαντικά εκλογικά οφέλη, προκειμένου να ενισχύσει τις πιθανότητές της να υπερβεί πανελλαδικά το όριο του 3%, και να εξασφαλίσει έτσι την είσοδό της στην επόμενη Βουλή.

Φυσικά, η συμμετοχή της Ντόρας Μπακογιάννη στο ψηφοδέλτιο της Β’ Αθηνών, έχει την πρόσθετη και εξαιρετικά λεπτή σημειολογία ότι τη φέρνει αντιμέτωπη με τον αδελφό της, Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο Τομεάρχης Περιβάλλοντος της Νέας Δημοκρατίας, μετράει ήδη στο πολιτικό ενεργητικό του, πλασάρισμα στις πρώτες θέσεις της Β’ Αθηνών, το οποίο στηρίχτηκε μεταξύ άλλων στις παραδοσιακά… ξεχειλωμένες δεξαμενές επιρροής του μητσοτακικού στρατοπέδου.

Τώρα, με τη Ντόρα Μπακογιάννη να κατέρχεται στην ίδια περιφέρεια, έστω και με το αντίπαλο κόμμα της Δημοκρατικής Συμμαχίας, οι δυνάμεις του μητσοτακικού στρατοπέδου αναμένεται να… διχοτομηθούν.

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ /  statewmen.gr