Σάββατο 21 Απριλίου 2012

“Επίθεση” στον Πέτρο Ευθυμίου στο Μαρούσι

 Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Πέτρος Ευθυμίου είχε πάει γύρω στις 13:30 το μεσημέρι σε καφετέρια στην πλατεία Αμαρουσίου. Εκεί βρίσκονταν πολίτες που στηρίζουν την υποψηφιότητα του.
Σύμφωνα με τον ίδιο τον βουλευτή στην περιοχή βρίσκονταν περίπου 50 άτομα μέλη της “Χρυσής Αυγής” που μοίραζαν προεκλογικά φυλλάδια.
Όταν τα άτομα αυτά αντιλήφθηκαν την παρουσία του βουλευτή στην καφετέρια μπήκαν μέσα και επιχείρησαν να τον λιντσάρουν ενώ έβριζαν και φώναζαν συνθήματα κατά του Πέτρου Ευθυμίου και των πολίτιών.
"Αλήτες, προδότες, πολιτικοί" και "Κουφάλες, κουφάλες έρχονται κρεμάλες" είναι μερικά από τα όσα φώναζαν ενώ σύμφωνα με πολίτες που ήταν στον χώρο πριν φύγουν τα άτομα αυτά έψαλλαν και τον εθνικό ύμνο.

Για το περιστατικό αυτό η εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά δήλωσε:

"Σαράντα πέντε  χρόνια μετά την επιβολή του πραξικοπήματος των συνταγματαρχών, οπαδοί της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ επέλεξαν την  21η Απριλίου προκειμένου να ασκήσουν βία σε εκδήλωση του υποψήφιου του ΠΑΣΟΚ  Πέτρου Ευθυμίου.
Η θρασύτητα της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ενισχύθηκε από τις θεωρίες συνωμοσίας που έχουν αναπτυχθεί και από τα παχιά λόγια των δυνάμεων της άρνησης.
Καλούμε όλες τις πολιτικές δυνάμεις να καταδικάσουν τα έκτροπα.
Καλούμε όλες τις πολιτικές  δυνάμεις στη δημιουργία μετώπου για την προστασία των δημοκρατικών θεσμών.  Ακόμη και η ανοχή εκκολάπτει το αυγό του φιδιού.
Δεν θέλουμε να δούμε ναζιστικούς χαιρετισμούς στο ελληνικό κοινοβούλιο, δεν θέλουμε να δούμε να επιβραβεύονται όσοι πιστεύουν στη βία και στην αυτοδικία."

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιάννης Μιχελάκης, με αφορμή το επεισόδιο εις βάρος του κ. Πέτρου Ευθυμίου από οπαδούς της Χρυσής Αυγής, έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Καταδικάζουμε, με τον πιο έντονο τρόπο, για μια ακόμη φορά, τη βία απ’ όπου κι αν προέρχεται, όποια πρόφαση κι αν επικαλείται.
Οι Αρχές οφείλουν να ερευνήσουν σε βάθος το επεισόδιο, προκειμένου να αποδοθούν άμεσα οι ευθύνες.
Είναι ημέρα μνήμης μιας μαύρης επετείου. Και, δυστυχώς, κάποιοι θέλησαν να την επαναφέρουν στη μνήμη μας.
Οι κουκουλοφόροι και οι νοσταλγοί του Χίτλερ είναι ντροπή για όλους μας.
Είναι στίγμα για τη Δημοκρατία.
Και οι Έλληνες το γνωρίζουν. Θα συντρίψουν τους νοσταλγούς νοσηρών εποχών που οδήγησαν την Πατρίδα μας σε τραγωδίες…».

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Θανάσης Ζορμπάς, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:

«Καταδικάζουμε τη βία και τους φορείς που την ασκούν όπου και αν ανήκουν.
Καλούμε δε τους πολίτες και τα δημοκρατικά κόμματα να ομονοήσουν, ώστε να απομονώσουμε τις ακραίες μειοψηφίες που θέλουν να                 καταστήσουν τη βία μέρος της καθημερινής μας ζωής».