Σάββατο 21 Απριλίου 2012

Θέλουμε μια αδύναμη κυβέρνηση;

Η κοινωνία κέρδισε το στοίχημα με το Πράσινο κατεστημένο και έτσι η Χώρα προχωρά σε εκλογές. Αυτό το στοίχημα πού πάλεψε με νύχια και με δόντια να αποφύγει το κατεστημένο των νομέων της εξουσίας, το κέρδισε η κοινωνία με τη βοήθεια της συντηρητικής παράταξης.

Αυτής της παράταξης πού τα εβδομήντα τελευταία χρόνια ματώνει για να ορθοποδήσει την Πατρίδα μας αντίθετα με  αυτούς που έβλεπαν σαν πρότυπο άλλοτε τον Σταλινισμό, άλλοτε την Ανεξάρτητη Αλβανία του Χότζα, άλλοτε τα Αραβικά κινήματα αλλά ΠΟΤΕ τη σταθερή Ευρωπαϊκή πορεία.

Αυτοί πού, με διάφορες πολιτικές ή και πολιτιστικές παρουσίες, επιθυμούσαν μέσα από την πάγια άρνησή τους σε κάθε αναπτυξιακή επένδυση να νέμονται την Εξουσία και με μηχανισμούς πού θα την επέβαλαν διαχρονικά με τους δικούς τους όρους.

Αυτοί πού σήμερα ΔΕΝ θέλουν να γίνουμε Βουλγαρία αλλά τότε ΗΘΕΛΑΝ.

Στις λίγες ημέρες πού απομένουν  πρέπει να σκεφτούμε αν θέλουμε μετεκλογική Κυβέρνηση Διαχείρισης της Δυστυχίας του Έλληνα, ή μια Κυβέρνηση πού να εκφράζει τις προσδοκίες του Έλληνα.

Μια αδύναμη Κυβέρνηση συμβιβασμών προσφέρει νερό στον μύλο των συνεχών πιέσεων προς τον πολίτη.

Μια αδύναμη Κυβέρνηση αναγκαστικής επιβίωσης και πολιτικών εκβιασμών αποτελεί την τελική υποταγή προς τη Διαχείριση της Δυστυχίας μας.

Μια σταθερή Κυβέρνηση όμως, με νωπή λαϊκή εντολή ΔΕΝ μπορεί να κάνει ξανά πίσω.

Η λαϊκή ετυμηγορία θα δώσει ένα ηχηρό μήνυμα σταθερότητας για το συμφέρον της Πατρίδας μας.

ΝΙΚΟΣ ΜΠΕΧΡΑΚΗΣ / statesmen.gr



Ο Νίκος Μπεχράκης είναι Πολιτικός Μηχανικός. Πρώην υποδιοικητής της 1ης ΥΠΕ Αττικής