Κυριακή 22 Απριλίου 2012

«Ο κ. Βενιζέλος ξεπέρασε ακόμη και τα δικά του όρια θράσους.

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιάννης Μιχελάκης, αναφερόμενος στα όσα είπε η κα Φώφη Γεννηματά για την ομιλία του Προέδρου της Ν.Δ. κ. Αντώνη Σαμαρά στο Ζάππειο, έκανε την ακόλουθη δήλωση:


    «Ο κ. Βενιζέλος ξεπέρασε ακόμη και τα δικά του όρια θράσους.
    Απαιτείται θράσος να μιλά για ασυνέπειες και αντιφάσεις εκείνος που τον Ιούνιο βεβαίωνε ότι έβαλε πάτο στο βαρέλι, μετά απέκλειε το χαράτσι της ΔΕΗ, μετά έλεγε πως δεν θα χρειάζονταν άλλα μέτρα και μετά έκανε τα ακριβώς αντίθετα.
    Απαιτείται θράσος για να προσποιείται πως δεν κατάλαβε ότι δύο φορές φούσκωσαν το έλλειμμα του 2009, διέσυραν τη χώρα σαν διεφθαρμένη και παρομοίαζαν την οικονομία με Τιτανικό που βουλιάζει.
    Απαιτείται θράσος να υπόσχεται, λίγο πριν τις εκλογές, αντιμετώπιση της ακρίβειας και να μιλά για την ανεργία των νέων, για κοινωνικό δίχτυ και υπερχρεωμένους επαγγελματίες, εκείνος, που -ως στέλεχος της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και τσάρος της Οικονομίας- παρακολουθούσε αδρανής την ακρίβεια, εκτόξευσε την ανεργία στα ύψη, κατακράτησε 6,5 δισ. ευρώ χρωστούμενα του κράτους στους ιδιώτες, αφαίρεσε τα επιδόματα των πολυτέκνων, έκοψε ακόμη και τις πιο χαμηλές συντάξεις.
    Απαιτείται θράσος να μιλά για αναπτυξιακές παρεμβάσεις επικαλούμενος μια επιστολή που έστειλε προς τον κ. Μπαρόζο όταν ήδη είχε φύγει από το υπουργείο Οικονομικών, όταν τίποτε από όλα αυτά δεν έκανε όσο ήταν υπουργός και όταν ήδη είχε ετοιμαστεί και είχε διαρρεύσει η έκθεση Μπαρόζο για την ανάπτυξη.
    Απαιτείται ακόμη περισσότερο θράσος να εγκαλεί τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, όταν είναι γνωστό πως όταν ο Αντώνης Σαμαράς, από το Φεβρουάριο του 2010, πρότεινε τα 23 μέτρα ανάσες, ο κ. Βενιζέλος συνέτασσε ως υπουργός και διόρθωνε ως νομικός το Μνημόνιο, το οποίο στη συνέχεια ο ίδιος επόπτευσε και ο ίδιος εκτέλεσε».