Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Η έλλειψη σχεδιασμού, οργάνωσης και προγραμματισμού έχει οδηγήσει σε τρομερά λάθη το Υπουργείο Παιδείας, τα αποτελέσματα των οποίων δυστυχώς πληρώνουν οι ελληνικές οικογένειες, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί.

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Άρης Σπηλιωτόπουλος, ερωτηθείς σχετικά με το πρόβλημα που προέκυψε στο Υπουργείο Παιδείας με την προμήθεια χαρτιού, μεταξύ άλλων, δήλωσε:
 «Δύο μόλις μήνες, πριν την έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων και δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη οι προβλεπόμενες διαδικασίες, προκειμένου να προμηθευτεί το Υπουργείο Παιδείας το υλικό διεξαγωγής των Πανελλαδικών Εξετάσεων (όπως τετράδια, ατομικά δελτία, ειδικά φύλλα, ειδικά μπλοκ, αυτοκόλλητα, ετικέτες ,ειδικά ντοσιέ, φάκελοι), και στη συνέχεια έγκαιρα να παραληφθεί από τα εξεταστικά και βαθμολογικά κέντρα.
Όλα αυτά προκαλούν άγχος και αβεβαιότητα στους υποψήφιους μαθητές και τις οικογένειές τους, γιατί ακόμη μέχρι και σήμερα αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα της μη εκτύπωσης και διανομής των βιβλίων στα σχολεία, γεγονός που εγκαίρως είχαμε επισημάνει πριν από ένα χρόνο.
Η έλλειψη σχεδιασμού, οργάνωσης και  προγραμματισμού έχει οδηγήσει σε τρομερά λάθη το Υπουργείο Παιδείας, τα αποτελέσματα των οποίων δυστυχώς πληρώνουν οι ελληνικές οικογένειες, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί.
Το γεγονός, ότι ο διαγωνισμός για την προμήθεια του χαρτιού και των υλικών διενέργειας των Πανελλαδικών Εξετάσεων κηρύχθηκε άγονος, αυτή τη δεδομένη χρονική στιγμή, δημιουργεί πολλά ερωτηματικά για τη διαφάνεια των διαδικασιών προμήθειας, που θα προκύψουν, αλλά και για την ομαλή διεξαγωγή των Πανελληνίων Εξετάσεων.
Καλούμε την Υπουργό Παιδείας να προβεί άμεσα σε όλες τις νόμιμες και απαιτούμενες ενέργειες για την επίλυση όλων των προβλημάτων, προκειμένου να μην επαναληφθεί το φιάσκο των βιβλίων, που δεν τυπώθηκαν ποτέ. Η άμεση επίλυση των προβλημάτων είναι η καλύτερη απάντηση στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί και όχι οι παραινέσεις και οι καταγγελίες».