Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΣΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ Ι. ΝΑΟ ΑΠ. ΠΑΥΛΟΥ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

Γίνεται γνωστό ότι κι᾿ εφέτος την Κυριακή 4η Μαρτίου Α’ Κυριακή των Νηστειών, η Εκκλησία μας εορτάζει την επέτειο της αναστηλώσεως των Ιερών Εικόνων το έτος 843 μ.Χ. την οποία εξ αφορμής του ως άνω γεγονότος ονομάζει ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ. Η τοπική μας Εκκλησία όπως κάθε χρόνο εορτάζει πανηγυρικά αυτήν την επέτειο στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο με  Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και Ιερά Λιτάνευση των αγίων Εικόνων.
Σύμφωνα με το πρότυπο του εορτασμού της Κυριακής της Ορθοδοξίας στην Αθήνα, κατά τον οποίο παρίσταται η Α.Ε. ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας πλαισιωμένος από τις Πολιτικές, Στρατιωτικές και άλλες Αρχές κλήθηκαν εκτός από τον φιλόχρηστο Λαό και οι Αρχές του Τόπου μας. Έτσι ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κ. Γεώργιος Δέδες θα απαγγείλει τιμητικά το Σύμβολο της Πίστεως («Πιστεύω») και ο Δήμαρχος Κορινθίων κ. Αλέξανδρος Πνευματικός την Κυριακή Προσευχή («Πάτερ ημών»).
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας θα πραγματοποιηθεί η Λιτάνευση των αγίων Εικόνων και θα τελεσθεί Αρχιερατικό Μνημόσυνο εις μνήμη πάντων των αοιδίμων Αρχιερέων των Αρχιερατευσάντων  στην Ιερά Μητρόπολη Κορίνθου.
Καλούνται οι ευσεβείς Ορθόδοξοι Χριστιανοί σε Παγκορινθιακή συμπροσευχή δηλώνοντας δι᾿ αυτού του τρόπου, ότι οι Έλληνες Ορθόδοξοι εμμένουμε στα Πάτρια, αντιδρούμε κι᾿ ευελπιστούμε ότι δι᾿ αυτής της αντιστασιακής εμμονής μας αλλά και της Προσευχής όπως πάντοτε, με την βοήθεια του Θεού ΟΡΘΙΟΙ και ΔΥΝΑΤΟΙ θα εξέλθουμε από την δεινή Πνευματική και Οικονομική κρίση που μαστίζει τον Τόπο μας.

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ.