Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Αιγιώτης ο δράστης που πυροβόλησε τον επίσης Αιγιώτη Σάκη Ανδριανόπουλο στην Κομοτινή

Σοκ σε όλη την Ελλάδα και ειδικότερα στην Αιγιάλεια, προκαλεί η υπόθεση ομηρίας που βρίσκεται σε εξέλιξη από τη 1 το μεσημέρι στην Κομοτηνή και στο εργοστάσιο κατασκευής κάδων απορριμμάτων Helesi PLC, συμφερόντων της ομώνυμης εταιρείας στην οποία Γενικός Διευθυντής είναι ο αιγιώτης Σάκης Ανδριανόπουλος, ο οποίος πυροβολήθηκε από έξαλλο επίσης αιγιώτη πρώην εργαζόμενο του εργοστασίου. Ο επιχειρηματίας νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Κομοτηνής, καθώς δέχτηκε τον πυροβολισμό σχεδόν εξ επαφής, έχοντας δεχτεί χοντρά σκάγια στην τραχηλική χώρα και στο αριστερό αντιβραχιόνιο.
Δράστης, όπως αναφέρει η εφημερίδα "Χρόνος" της Κομοτηνής, φέρεται πως είναι ο 62χρονος επίσης αιγιώτης Δημήτρης Μανίκας, πρώην εργαζόμενος και πατέρας 2 παιδιών, ο οποίος σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες απολύθηκε από την επιχείρηση πριν από εννιά μήνες.
Θύμα και φερόμενος ως δράστης είχαν στο παρελθόν στενές φιλικές σχέσεις, ενώ ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν πως ήταν και κουμπάροι. Επίσης τραυματίστηκε στους μηρούς και ο Βούλγαρος εργαζόμενος στην επιχείρηση Εμίλ Ίλεφ, που επίσης διεκομίσθη στο Νοσοκομείο.
Στην βιομηχανική περιοχή έχει αποκλειστεί ο χώρος του εργοστασίου γιατί ο δράστης που δεν είναι σε ήρεμη κατάσταση έριξε και σε άλλα άτομα, κρατά την καραμπίνα απειλεί να αυτοκτονήσει λέγοντας ότι βρίσκεται σε αδιέξοδο. Παντρεμένος και χωρισμένος δυο φορές, ζούσε μόνος του στην Κομοτηνή.

Πάντως ο δράστης, το πρώτο που ζήτησε από τον διαπραγματευτή της αστυνομίας, ήταν να πιει μια ρακί, ενώ παραδέχθηκε ότι κάνει χρήση ψυχοφαρμάκων. Ένα άλλο αίτημα ήταν να δει προσωπικά τον προσωπάρχη που τον απέλυσε. Κρητικός στην καταγωγή με συγγενείς και στο Αίγιο αλλά και φίλους στην Κομοτηνή, έβλεπε ότι φτάνοντας σε ηλικία σύνταξης βίωνε οικονομικά αδιέξοδα. Τι τον έκανε να ενεργήσει έτσι καταστροφικά σ'ένα φιλικό του περιβάλλον, είναι κάτι που δεν μπορεί να εξηγηθεί άμεσα. Αναστατωμένοι ήταν οι λιγοστοί εργοστασιάρχες που παλεύουν να κρατήσουν τις επιχειρήσεις τους στην ΒΙΠΕ Κομοτηνής. Επί τόπου οχήματα του ΕΚΑΒ, της αστυνομίας και πυροσβεστικής για παν ενδεχόμενο, ενώ έκλεισαν οι οδοί προσέλευσης.
 
Πηγή: filodimos.gr