Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

ΑΠΟΕΛ - Ρεάλ Μαδρίτης ακούγεται σαν όνειρο

Η μεγαλύτερη στιγμή του Κυπριακού ποδοσφαίρου έφτασε. Ο πρωταθλητής Κύπρου ΑΠΟΕΛ που έχει εκπλήξει όλη την Ευρώπη βρίσκεται απόψε  απέναντι στην πιο μεγάλη πρόκληση της ευρωπαϊκής του πορείας, αλλά και της ιστορίας του και υποδέχεται τη βασίλισσα της Ευρώπης Ρεάλ Μαδρίτης, κάτοχο 9 Κυπέλλων Πρωταθλητριών/Champions League στο πρώτο ματς των προημιτελικών του Τσάμπιονς Λιγκ, στο κατάμεστο το ΓΣΠ της Λευκωσίας για τη μεγάλη βραδιά του Ιβάν Γιοβάνοβιτς και των... «γαλαζοκίτρινων» παιδιών του
ΑΠΟΕΛ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Χιώτης, Πάουλο Ζόρζε, Ολιβέιρα, Πουρσαϊτίδης, Μποαβεντούρα, Χαραλαμπίδης, Πίντο, Νούνο Μοράες, Αλεξάνδρου, Αίλτον, Τριτσκόφσκι.
 Ρεάλ Μαδρίτης (Ζοσέ Μουρίνιο): Κασίγιας, Πέπε, Σέρχιο Ράμος, Κοεντράο, Αρμπελόα, Σαχίν, Κεντίρα, Οζίλ, Κριστιάνο, Μπενζεμά, Ιγκουαϊν.
Διαιτητής:
Φέλιξ Μπριχ (Γερμανός)
Την ερχόμενη Τετάρτη η ρεβάνς στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου. Με το νικητή του Μαρσέιγ-Μπάγερν θα παίξει η ομάδα που θα προκριθεί στα ημιτελικά του Θεσμού

- Ο ΑΠΟΕΛ είναι η πρώτη Κυπριακή ομάδα που πέρασε από τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και φυσικά η πρώτη που έφτασε στους "8", αποκλείοντας τη Λιόν.
- Ο Μουρίνιο έχει φτάσει 5 φορές στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ με 4 διαφορετικές ομάδες και έχει προκριθεί σε όλες τις περιπτώσεις. Πόρτο (2004), Τσέλσι (2005,2007), Ίντερ (2010) και Ρεάλ (2011). Ο Ίκερ Κασίγιας συμληρώνει 125 ευρωπαϊκές συμμετοχές. Όλες με τη φανέλα της Ρεάλ.