Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Νίκος Νικολόπουλος: Οι Ευρωπαϊκοί Πόροι αποτελούν κρίσιμο μέγεθος για την Επανεκκίνηση της Οικονομίας μας, την τόνωση της Ανάπτυξης και την ανάσχεση της ανεργίας

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Αχαΐας, κ. Νικόλαος Νικολόπουλος, με αφορμή τη συνάντηση που είχε με τη Γενική Γραμματέα Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Οι Ευρωπαϊκοί Πόροι αποτελούν κρίσιμο μέγεθος για την Επανεκκίνηση της Οικονομίας μας, την τόνωση της Ανάπτυξης και την ανάσχεση της ανεργίας.
Γι΄ αυτό, η απορρόφησή τους και κυρίως η αποδοτική και αποτελεσματική αξιοποίησή τους πρέπει να είναι σε υψηλή προτεραιότητα.
Δυστυχώς, όμως, η εικόνα που πήραμε σήμερα για τη πορεία των προγραμμάτων είναι απογοητευτική.
Οι ρυθμοί απορρόφησης εξακολουθούν να παραμένουν χαμηλοί, ενώ προγράμματα που έχουν προκηρυχθεί το Καλοκαίρι του 2009 δεν έχουν ακόμη αρχίσει να υλοποιούνται.
Από την άλλη μεριά, το παλιό επικοινωνιακό «κόλπο» των συνεχών εξαγγελιών για προγράμματα, δράσεις, ωφελούμενους, καλά κρατεί!! Για πολλοστή φορά, πριν λίγες ημέρες, ο Υπουργός Εργασίας ανήγγειλε ένα μεγάλο αριθμό δράσεων που θα προκηρυχθούν τον επόμενο μήνα!
Καταστήσαμε σαφές ότι δεν θα επιτρέψουμε να στηθεί ένα προεκλογικό πανηγύρι εξαγγελιών, παροχών, υποσχέσεων και προκηρύξεων που θα ευνοούν συγκεκριμένους ημέτερους.
 Το εμπόριο ελπίδων με θέματα τους άνεργους πρέπει να πάρει τέλος.
Οι αναξιοποίητοι πόροι πρέπει να απορροφηθούν με νέο σχεδιασμό και με κριτήρια που αντιστοιχούν στις απαιτήσεις της κρίσης που βιώνει η Ελληνική Αγορά Εργασίας. Οι πόροι πρέπει να φτάνουν στους ωφελούμενους ανέργους, στις επιχειρήσεις, στην κοινωνία.
Αυτό είναι έργο της νέας Κυβέρνησης που θα προκύψει από τις εκλογές.
Είναι έργο επείγον, σημαντικό και κρίσιμο για την ανάσχεση της ανεργίας και την τόνωση της Οικονομίας.
Σήμερα, δεν υπάρχει χώρος για προεκλογικά παιχνίδια παροχών και εντυπώσεων».