Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΝΤΟΡΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝ​Η ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝ​ΝΗ

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, για το θάνατο του Γιάννη Κεφαλογιάννη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Ο Γιάννης Κεφαλογιάννης, αγωνίσθηκε με επιμονή για τα πιστεύω του. Εκπροσώπησε την Κρήτη και το Ρέθυμνο για πολλά χρόνια με συνέπεια, δουλεύοντας για την προκοπή του τόπου. Εκφράζω στην οικογένειά του τα θερμά μου συλλυπητήρια».

Η Ντόρα Μπακογιάννη στα Ιωάννινα

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, μετά από σύσκεψη με εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων στο Επιμελητήριο Ιωαννίνων, απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.  Ντόρα Μπακογιάννη: Σε όλη την Ελλάδα το πρόβλημα είναι το ίδιο. Ιδιαίτερα εδώ στα Γιάννενα όπου η ανεργία είναι πλέον η υψηλότερη σε όλη την Ελλάδα. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να στηρίξουμε τις ελληνικές επιχειρήσεις να μπορέσουν να ανοίξουν, να αντιμετωπίσουν τα προβλήματά τους και να προσλάβουν νέους ανθρώπους, οι οποίοι δεν πρέπει να φύγουν στο εξωτερικό. Η Δημοκρατική Συμμαχία κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις. Η ελληνική επιχείρηση πρέπει να ζήσει, διότι άλλως πως η κοινωνική έκρηξη έρχεται. 
Δημοσιογράφος: Ποια είναι η εικόνα που αποκομίσατε από την ΕΛΕΠΑΠ;
Ντόρα Μπακογιάννη: Υπάρχει μια ομάδα ανθρώπων οι οποίοι ξεπερνούν εαυτούς και θέλω σε αυτό το σημείο να συγχαρώ τις κυρίες οι οποίες κάνουν αυτή την τεράστια προσπάθεια, για να στηρίξουν τα παιδιά  με ιδιαιτερότητες. Λυπούμαι που πλέον η ελληνική πολιτεία δεν έχει τη δυνατότητα να τους στηρίξει, διότι απλούστατα δεν εννοεί ακόμη και σήμερα να ιεραρχήσει σωστά τις ανάγκες. Να συνειδητοποιήσει ότι υπάρχουν φορείς οι οποίοι κάνουν ξεκάθαρα καλή δουλειά, με απόλυτη διαφάνεια και στηρίζουν κοινωνικές ομάδες που έχουν ανάγκη και άλλοι που απλώς σπαταλούν το χρήμα.