Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

Γραμματεία Γυναικείων Θεμάτων της Νέας Δημοκρατίας : τα ενεργά και αναμενόμενα προγράμματα ΕΣΠΑ


Η Γραμματεία Γυναικείων Θεμάτων της Νέας Δημοκρατίας και η Γραμματέας, Κατερίνα Παπακώστα – Σιδηροπούλου, ευρισκόμενες, πάντα, δίπλα στα προβλήματα των νοικοκυριών και ιδίως των ανέργων γυναικών ενημερώνουμε για τα ενεργά και αναμενόμενα προγράμματα ΕΣΠΑ. Μέσα από αυτή την ενημέρωση, ελπίζουμε να προσφερθούν δυνατότητες και ευκαιρίες σε συμπολίτες μας.
Έτσι, λοιπόν, παρατίθενται, ακολούθως, τα ενεργά και αναμενόμενα προγράμματα, που στοχεύουν, σε ανέργους και μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

ΕΝΕΡΓΑ: Εθνικό Αποθεματικό Απρόβλεπτων – Όλη η Ελλάδα

Leader – Όλη η Ελλάδα (Περιφέρεια κυρίως)

Εθνικό αποθεματικό απρόβλεπτων
Με χρηματοδότηση του συνόλου του επιχειρηματικού σχεδίου (100%) ενισχύονται επιχειρήσεις με ποσό έως 20.000€ και εφόσον δημιουργήσουν μια νέα θέση εργασίας ενός χρόνου με το επιπλέον ποσό των 15.000€.
Με προϋπολογισμό 72 εκ. και συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος ΕΘΝΙΚΟ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΟ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΩΝ.

  • Ενισχύονται έως 3.600 επιχειρήσεις, προκειμένου να αντέξουν στις συνθήκες της ύφεσης.
  • Δημιουργούνται έως 2.000 νέες θέσεις εργασίας.

Αφορά:

  • Ανέργους που θα ιδρύσουν επιχείρηση, καθώς και επιχειρήσεις που ιδρύθηκαν μετά την 1/1/2011, για κάλυψη των λειτουργικών τους δαπανών.
  • Επιχειρήσεις που έχουν ιδρυθεί πριν την 1/1/2011 και απασχολούν τουλάχιστον πέντε εργαζομένους, για την αναδιάρθρωσή τους και την κατάρτιση των εργαζομένων τους.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά έως 15 Ιανουαρίου 2012