Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

Η επέλαση του χιονιά θα συνεχιστεί - Ποιές περιοχές θα πληγούν

Χιλιάδες προβλήματα έχουν δημιουργηθεί από την κακοκαιρία που πλήττει από την Τετάρτη τη χώρα και η οποία αναμένεται να συνεχιστεί και τα επόμενα 24ωρα. Στην Αττική βρέχει επίσης χωρίς διακοπή, ενώ έχει χιονίσει στην Πάρνηθα. Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία είχε προειδοποιήσει με έκτακτο δελτίο πρόγνωσης καιρικών φαινομένων για την επιδείνωση του καιρού, από τα δυτικά.

ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΩΡΕΣ ΘΑ ΠΛΗΓΟΥΝ:
ΕΒΡΟΣ, ΞΑΝΘΗ,ΚΑΒΑΛΑ, ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ, ΠΕΛΛΑ, ΗΜΑΘΙΑ, ΠΙΕΡΙΑ, ΦΛΩΡΙΝΑ, ΚΑΣΤΟΡΙΑ, ΚΟΖΑΝΗ, ΛΑΡΙΣΑ, ΚΑΡΔΙΤΣΑ, ΜΑΓΝΗΣΙΑ, ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ, ΦΘΙΩΤΙΔΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΒΟΙΩΤΙΑ,
ΑΤΤΙΚΗ, ΚΟΡΙΝΘΙΑ, ΑΡΓΟΛΙΔΑ και ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Περιμένουμε σχετική βελτίωση στα δυτικά με λίγες νεφώσεις δηλαδή στην Ηπειρο και στο βόρειο Ιόνιο, αλλά στη δυτική Στερεά Ελλάδα και στη δυτική Πελοπόννησο περιμένουμε τοπικές βροχές και πιθανές καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά των περιοχών αυτών αλλά γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί. Στην υπόλοιπη όμως χώρα περιμένουμε βροχές, καταιγίδες και χιονοπτώσεις στα ορεινά και στα πεδινά της κεντρικής και βόρειας χώρας όπου τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι και έντονα. Η κακοκαιρία θα παρουσιάσει ύφεση από το απόγευμα καιαπό τα βόρεια και από τη νύχτα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ στο Ιόνιο, 6 με 8 μποφόρ στο Αιγαίο και στο βόρειο Αιγαίο ακόμη και 9 μποφόρ με προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες. Η θερμοκρασία σε περαιτέρω πτώση, -4 εώς 5 με 6 βαθμούς στη βόρεια Ελλάδα, 0 εως 12 βαθμούς στα κεντρικά, 7 εώς 12 στα νοτιότερα.

ΑΤΤΙΚΗ
Περιμένουμε νεφώσεις και βροχές το πρωί, αρχικά στα βόρεια του νομού και αργότερα σε όλη την Αττική όπου μαλιστά τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα. Χιόνια θα πέσουν στην Πάρνηθα, στο Κιθαιρώνα, στην Πεντέλη ενώ από το βράδυ θα χιονίσει και στις βορειότερες περιοχές του νομού από τα 600 με 700 μέτρα υψόμετρο και πάνω ενώ θα έχουμε χιονόστρωση από τα 800 μέτρα και πάνω δηλαδή και στον Υμμητό θα έχουμε χιόνια και στα γύρω ορεινά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 11 βαθμούς κελσίου αλλά στα βόρεια προάστια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. Οι βοριάδες θα εξασθενήσουν λιγάκι και θα φτάσουν στον Ευβοϊκό τα 7 μποφόρ ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν 5 με 6 μποφόρ.