Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου 2011

Π. Τατούλης: Μεγάλο στοίχημα η αναβάθμιση των αεροδρομίων της Πελοποννήσου

Μεγάλο στοίχημα χαρακτήρισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης την αναβάθμιση των αεροδρομίων της Πελοποννήσου με τη διαμόρφωση του στρατιωτικού αεροδρομίου της Τρίπολης σε low cost επιβατικό και εμπορευματικό με παράλληλη χρήση και ως στρατιωτικού, όπως επίσης και τον εκσυγχρονισμό του αεροδρομίου της Καλαμάτας, κατά την παρουσίαση της επικαιροποιημένης μελέτης για το αεροδρόμιο της Τρίπολης την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011.
Όπως ανέφερε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και οι δύο στόχοι βρίσκονται σε καλό σημείο και πρόσθεσε ότι «στην Περιφέρεια Πελοποννήσου υλοποιούμε το όραμά μας, το σχεδιασμό μας και τις αποφάσεις μας μέσα από την εργασία μας και το υψηλό επίπεδο συνεργασίας και πολιτικού πολιτισμού που έχουμε επιτύχει». Ο κ. Τατούλης ανακοίνωσε επίσης ότι, μετά τη συνεργασία που είχε με τον Καναδό πρέσβη στην Ελλάδα, αποφασίστηκε η διοργάνωση εκδήλωσης στην Καναδική πρεσβεία με επίσημη φιλοξενία της Περιφέρειας Πελοποννήσου και παρουσίαση των προϊόντων, της ιστορίας και της παράδοσής της.
Για το αεροδρόμιο της Τρίπολης ο κ. Τατούλης ενημέρωσε ότι ο πρώην Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Μπεγλίτης είχε εκφράσει θετική άποψη, όπως επίσης ο Υπουργός Μεταφορών Υποδομών και Δικτύων κ. Βορίδης και η διοικήτρια της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας. Σύντομα μάλιστα, όπως είπε ο Περιφερειάρχης, ο κ. Βορίδης θα επισκεφθεί την Περιφέρεια Πελοποννήσου και θα ανακοινώσει επίσημα την μετατροπή του αεροδρομίου της Τρίπολης και τον εκσυγχρονισμό του αεροδρομίου της Καλαμάτας, τα οποία όπως επεσήμανε ρητά ο κ. Τατούλης θα λειτουργήσουν συμπληρωματικά και όχι ανταγωνιστικά.
Μετά την παρουσίαση της μελέτης από την εταιρεία Ibi Group ο Περιφερειάρχης έδωσε ξεκάθαρη εντολή να ξεπεραστούν τα όποια προβλήματα προκειμένου σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να διαβιβαστεί η μελέτη στην ΥΠΑ και μετά να προχωρήσει στο στάδιο της βιωσιμότητας και της έρευνας αγοράς. Αναφερόμενος στα συγκριτικά πλεονεκτήματα του αεροδρομίου της Τρίπολης ο κ. Τατούλης ανέφερε ότι είναι ανταγωνιστικό προς το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, παρουσιάζει πλεονεκτήματα ανάπτυξης και υπεραξιών στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και συντελεί στην ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας, η οποία αποτελεί προτεραιότητα για την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Πέραν τούτου, όπως δήλωσε ο Περιφερειάρχης, ένα αεροδρόμιο low cost στην Τρίπολη παρουσιάζει πλεονεκτήματα στο μερίδιο από το τουριστικό προϊόν με τις δυνατότητες διεθνούς δικτύωσης που παρέχει, ενώ παράλληλα προσθέτει υπεραξία στο brand name Πελοπόννησος.
Στο περιθώριο της παρουσίασης ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε και για τις σημαντικές εξελίξεις σχετικά με τη συμφωνία με τον ΟΣΕ προκειμένου να λειτουργήσει το ενδομεσσηνιακό δίκτυο, η γραμμή Κόρινθος  - Μυκήνες – Άργος – Ναύπλιο και η επέκταση του Προαστιακού σιδηροδρόμου μέχρι το Λουτράκι