Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Αποχώρησε μαινόμενος από τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών ο Γ.Καρατζαφέρης

Αιφνιδιαστικά αποχώρησε από το Προεδρικό Μέγαρο, καταγγέλλοντας παιχνίδια τακτικής από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, όπου επρόκειτο να συμμετάσχει στη συνάντηση με τους κ.κ. Γιώργο Παπανδρέου και Αντώνη Σαμαρά για τη συγκρότηση της νέας κυβέρνησης.

Λυπάμαι εξαιρετικά γιατί σε τέτοιες κρίσιμες στιγμές οι κύριοι Παπανδρέου και Σαμαράς παίζουν παιχνίδια τακτικής και συμπαρασύρουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κατήγγειλε ο κ. Καρατζαφέρης.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κατά τα φαινόμενα αποχώρησε διότι αισθάνθηκε ότι οι αρχηγοί των δύο μεγάλων κομμάτων είχαν ξεκινήσει τις διαβουλεύσεις, παρουσία του κ. Κάρολου Παπούλια, όσο ο ίδιος βρισκόταν σε διαφορετικό δωμάτιο του Προεδρικού Μεγάρου.

Σημειώνεται ότι σύσκεψη δεν μετέχουν η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα και ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Την ίδια ώρα, βουλευτές από τη ΝΔ, αλλά και από το ΠΑΣΟΚ, εμφανίζονται εξαιρετικά δυσαρεστημένοι με την -κατά τα φαινόμενα- επιλογή του προέδρου της Βουλής Φίλιππου Πετσάλνικου για τη θέση του νέου πρωθυπουργού.

Πολύ από αυτούς, απειλώντας ακόμα και να μην δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση, σημειώνουν ότι ο κ. Πετσάλνικος ήταν εκ των εμπνευστών της ιδέας του δημοψηφίσματος.

Την ίδια ώρα, από τη Νέα Δημοκρατία, ο εκπρόσωπος του κόμματος Γιάννης Μιχελάκης δήλωνε: «Στη ΝΔ δεν έγινε ποτέ πρόταση για το πρόσωπο του κ. Λουκά Παπαδήμου. Αν τον πρότειναν η ΝΔ δεν θα έλεγε όχι».
Newsroom ΔΟΛ