Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Παραιτήθηκε και επίσημα ο Γ. Παπανδρέου από πρωθυπουργός

Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας βρίσκεται αυτή τη στιγμή ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου και εν συνεχεία  στις 19.00 αναμένεται να συγκληθεί συμβούλιο πολιτικών αρχηγών  με  τη  συμμετοχή του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντωνη Σαμαρά και του προέδρου του ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη. Τόσο η Γενική Γραμματές του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα όσο και ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με πληροφορίες από τα δύο κόμματα, δεν θα συμμετάσχουν στην σύσκεψη πολιτικών αρχηγώ
Μπαίνοντας ο κ. Παπανδρέου στο γραφείο του κ. Παπούλια δήλωσε ότι αυτή αυτή η συνεργασία είναι μια μεγάλη στιγμή για τον τόπο και δήλωσε ότι πρέπει να αξιοποιήσουμε τις αποφάσεις της 26ης Οκτωβρίου. Από την πλευρά του, ο κ. Παπούλιας δήλωσε ότι πράγματι είναι μία απόφαση που περίμενε πολύ καιρό ο τόπος και σημείωσε με νόημα πως τη νέα κυβέρνηση πρέπει όλοι να την βοηθήσουμε για να πετύχει.

ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΔΙΑΛΟΓΟ ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ

Ο κ. Παπανδρέου αφού έφυγαν οι δημοσιογράφοι παραιτήθηκε στον κ. Παπούλια και έδωσε και τις παραιτήσεις σύσσωμου του υπουργικού συμβουλίου, έτσι ώστε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να δώσει εντολή για σχηματισμό νέας κυβέρνησης.

Τον Πρόεδρο της Βουλής, Φίλιππο Πετσάλνικο θέλουν οι τελευταίες πληροφορίες να αναλαμβάνει τα ηνία της χώρας.

newsit.gr