Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Αποχαιρετηστήριο διαγγελμα Παπανδρέου: Θεσμική επιλογή ο νέος πρωθυπουργός

"Θεσμική επιλογή" και "πρόσωπο που μας ενώνει" είναι ο νέος πρωθυπουργός, δήλωσε ο Γιώργος Παπανδρέου, χωρίς, ωστόσο, να αποκαλύψει το όνομά του. Στο μήνυμά του προς τον ελληνικό λαό, λίγο πριν από τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο κ. Παπανδρέου σημείωσε, ότι "οι βασικές πολιτικές δυνάμεις ενώνουμε τις δυνάμεις" και "παρά τις διαφορές μας αφήνουμε στην άκρη τις άγονες αντιπαραθέσεις του παρελθόντος" και έκανε λόγο για "κυβέρνηση ευρύτερης στήριξης που θα κάνει όλα τα αναγκαία για να βγει η χώρα από την κρίση".
Ο κ. Παπανδρέου είπε οτι Aπο την αρχή η πολιτική συναίνεση ήταν το βασικό ζητούμενο, δεν την είχαμε, τώρα την έχουμε, αφήνουμε στην άκρη άγονες συγκρούσεις και αντιπαραθέσεις. η κυβέρνηση υπερβαίνει κόμματα και προσωπικές προκαταλήψεις. Δεν είμαστε μεταξύ μας εχθροί.
 Η επιλογη του προσώπου του πρωθυπουργού είναι θεσμικη και ενισχυει τους δημοκρατικους θεσμους. Mε προσδιορισμένο οδικό χάρτη η νέα κυβέρνηση και με τη στηριξη ολων μας. Οι πολιτικες δυναμεις ενωνουμε τις δυναμεις μας. Θα κάνουμε ό,τι είναι απαραιτητο οχι μονο για να παραμεινει η χωρα μας στο ευρω αλλά και για να εφαρμοσουμε τη συμφωνια της 26ης Οκτωβριου.
Εθνικη προτεραιοτητα να προστατέψουμε αυτή τη συμφωνία, λαμβάνοντας υποψη τη ραγδαια επιδείνωση κατάστασης στην ευρυτερη περιοχη. Θελω να στειλω μηνυμα αισιοδοξιας κ σιγουριας στους Ελληνες κι μηνυμα στους εταιρους οτι εμεις οι ελληνες ξερουμε να αναλαμβανουμε τις ευθυνες μας κ να συνεργαζομαστε. Για εμενα η Ελλάδα ειναι πανω απο ολα. σε καθε ταξιδι η ελληνικη σημαια ειναι στην καρδια μου. η ελλαδα και το να εισαι ελληνας ειναι επιλογη.
Ευχαριστω τους στενους μου συνεργατες και ολο τον ελληνικο λαο. ευχαριστω απο καρδιας εσας για την εμπιστοσυνη, την ανοχη σας σε δυσκολες στιγμες Θελω να ευχηθω καθε επιτυχια στον νεο πρωθυπουργο κ τη νεα κυβερνηση, θα ειμαι διπλα τους κ θα στηριξω με καθε μου δυναμη αυτη την προσπαθεια.