Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Τα βρήκαν γιά κυβέρνηση ... διαπραγματεύονται για το πρόσωπο του πρωθυπουργού

 Σε συμφωνία για τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης έχουν καταλήξει ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, ενώ αυτή τη στιγμή, οι διαπραγματεύσεις παραμένουν αποκλειστικά για το πρόσωπο του πρωθυπουργού.
Λίγο πριν την συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, μιλώντας στο Newsit, ανεξάρτητη πηγή που θεωρείται αξιόπιστη, δήλωνε ότι δεν πρέπει να θεωρείται βέβαιη η επιλογή Παπαδήμου.  "Υπάρχει περίπτωση", είπε, "να ανακοινωθεί όνομα έκπληξη που δεν έχει ακουστεί όλες αυτές τις ημέρες".
Έτσι, στο παιχνίδι μπαίνει και το όνομα του καθηγητή ευρωπαϊκού δικαίου και Προέδρου του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου στο Λουξεμβούργο, καθηγητή Βασίλη Σκουρή.
Ο Βασίλειoς Σκoυρής είναι έλληνας καθηγητής Δημοσίου Δικαίου και από το 2003 πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου στο Λουξεμβούργο. Γεννήθηκε το 1948 και σπούδασε νομικά. Εξελέγη καθηγητής δημοσίου δικαίου στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου ενώ έχει διατελέσει δύο φορές υπουργός εσωτερικών στις κυβερνήσεις Γρίβα (1989) και Σημίτη (1996).[1][2] Στις 7 Οκτωβρίου 2003 επελέγη για τη θέση του προέδρου του δικαστηρίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων. Το 2006 και το 2009 ανανεώθηκε η θητεία του.
Η αποδοχή της ΝΔ, να μετέχουν στελέχη της στην κυβέρνηση έλυσε ένα μεγάλο μέρος των διαφωνιών και αυτή την ώρα ασκούνται πιέσεις στον Λουκά Παπαδήμο να αναλάβει την πρωθυπουργία, ειδικά μετά τη συμμετοχή της ΝΔ, κάτι που ο ίδιος είχε θέσει ως προϋπόθεση.
Σύμφωνα με πληροφορίες από την πλευρά της ΝΔ θα μετέχει πιθανότατα ο Σταύρος Δήμας, στη θέση του αντιπροέδρου, ενώ μη κοινοβουλευτικά πρόσωπα θα αναλάβουν το υπουργείο οικονομικών και το εσωτερικών.