Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Στο Προεδρικό Μέγαρο ο Λ. Παπαδήμος - Παπούλιας: 'Καλό κουράγιο στο δύσκολο έργο σας" - Ακόμα και σήμερα η ορκωμοσία

Στο γραφείο του Κάρολου Παπούλια έφτασε στις 12.08 ο κ. Λουκάς Παπαδήμος. Εκεί τον υποδέχθηκαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Γ. Παπανδρέου, ο Αντώνης Σαμαράς και ο Γ. Καρατζαφέρης.
"Καλό κουράγιο στο δύσκολο έργο σας", του είπε ο κ.Παπούλιας με το που μπήκε στο γραφείο.
Ο κ. Παπαδήμος δέχθηκε το τηλεφώνημα του κ. Παπούλια και πήγε στην Ηρώδου Αττικού. Φέρεται να αποδέχθηκε την πρωθυπουργία χωρίς όρους. Όλοι συναντήθηκαν εκεί χωρίς πρακτικογράφους προφανώς για να συζητήσουν κάποια πράγματα τα οποία δεν είναι δημοσιοποιήσιμα.
Η ορκωμοσία αναμένεται να γίνει ακόμα και σήμερα αφού ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ματαίωσε το ταξίδι που ήταν να κάνει σήμερα το μεσημέρι για την Χίο, όπου θα ορκισθεί μόνο ο νέος πρωθυπουργός και όχι το σύνολο του υπουργικού συμβουλίου. Αυτό που θα πρέπει να σημειωθεί είναι ότι σύμφωνα με το Σύνταγμα, θα ορκιστούν και πάλι και οι υπουργοί που θα παραμείνουν γιατί αλλάζει ο πρωθυπουργός και έχουν ήδη παραδώσει τις παραιτήσεις τους στον απερχόμενο πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.
Τα ονόματα των νέων μελών της κυβέρνησης συζητούν τώρα στο Προεδρικό Μέγαρο παρουσία του νέου πρωθυπουργού Λ. Παπαδήμου. Από τις πρώτες πληροφορίες που έρχονται προς εμάς, ο Παπαδήμος πρότεινε το υπουργικό συμβούλιο να μειωθεί κατά... 50%!  Να πάμε δηλαδή σε ένα ολιγομελές υπουργικό συμβούλιο με ελάχιστους υφυπουργούς. Λογικά, μόλις ολοκληρωθεί η συνάντηση, ο Λ. Παπαδήμος θα ορκιστεί στο Προεδρικό Μέγαρο ενώπιον του Παπούλια...