Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛ​ΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΚΙΝΕΖΙΚΗΣ ΓΕΡΟΥΣΙΑΣ κ. JIA GINGLIN

Ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, συναντήθηκε σήμερα με τον Πρόεδρο της Κινεζικής Γερουσίας κ. Jia Qinglin, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα. Μετά το πέρας της συνάντησης, ο Αντιπρόεδρος της Ν.Δ. προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Εκπροσώπησα τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, στη συνάντηση αυτή, συνοδευόμενος από τον υπεύθυνο του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εξωτερικών κ. Πάνο Παναγιωτόπουλο.
Η Ελλάδα και η Κίνα, εδώ και αρκετό καιρό, με πρωτοβουλία του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, όταν ήταν κυβέρνηση, εγκαινίασε μια καινούργια εποχή στις σχέσεις μας.
Η εδώ παρουσία του Προέδρου της Κινεζικής Γερουσίας, είναι ένας ακόμα κρίκος στην αλυσίδα των σχέσεων, που όλο και περισσότερο δυναμώνουν και που είναι ιδιαίτερα χρήσιμες για την ελληνική οικονομία και όχι μόνο, σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, που διέρχεται ο τόπος μας.
Ως Νέα Δημοκρατία, ως Αξιωματική Αντιπολίτευση σήμερα, αλλά και ως αυριανή κυβέρνηση, διαβεβαιώσαμε τον Πρόεδρο της Κινεζικής Γερουσίας, ότι θα συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο και με ακόμα πιο εντατικούς ρυθμούς, την ανάπτυξη των σχέσεών μας σε όλους τους τομείς, όπου πραγματικά μπορούν να συναντηθούν τα συμφέροντα των δύο χωρών. Στη ναυτιλία, στις επενδύσεις, στον τουρισμό, στον πολιτισμό.
Είναι θετικό και ιδιαίτερα ενθαρρυντικό, ότι ισχυρές χώρες και ισχυρές οικονομίες, σε παγκόσμια κλίμακα, στέκονται με σεβασμό απέναντι στη χώρα μας.
Εμείς, όπως είπα πρωτύτερα, σήμερα δηλώσαμε και δεσμευθήκαμε, ότι θα συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο, που είχαμε εγκαινιάσει όταν ήμασταν κυβέρνηση. Ακόμα πιο εντατικά, διότι μέσα από την κρίση, διανοίγονται νέες προοπτικές.
Βαδίζοντας σε αυτό το δρόμο της σιγουριάς και της αυτοπεποίθησης, σε παγκόσμια κλίμακα, με στρατηγικούς εταίρους στο πεδίο της οικονομίας, ισχυρές χώρες, όπως η Κίνα, δεν θα αργήσει η ημέρα που η Ελλάδα θα ξεπεράσει την κρίση και θα δει αισιόδοξα το μέλλον».