Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Πρόεδρος της Ενωσης Περιφερειών Ελλάδας ο Γ. Σγουρός- Η νέα εκτελεστική επιτροπή


Πρόεδρος της Ενωσης Περιφερειών Ελλάδας ο Γ. Σγουρός,  η νέα εκτελεστική επιτροπήΠρώτος πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝΠΕ) εκλέχτηκε ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, ενώ η νέα εκτελεστική επιτροπή συμμετέχουν συνολικά πέντε υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ, τρεις της ΝΔ, ένας από τη σύμπραξη της ΔΗΜΑΡ και των Ελεύθερων Πολιτών, ενώ σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, λευκό ψήφισαν ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ και ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης.
Στη νέα εκτελεστική επιτροπή εκλέχτηκαν οι:
-Πρόεδρος,  ο περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός (ΠΑΣΟΚ) με 23 ψήφους και 2 λευκά.
-Α' αντιπρόεδρος ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας(ΠΑΣΟΚ)  με 23 υπερ, 2 λευκά
-Β' αντιπρόεδρος ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός (ΝΔ), 23 υπέρ, 2 λευκά.
-Γραμματέας, ο περιφερειακός σύμβουλος Θεσσαλίας Απόστολος Παπατόλιας (ΠΑΣΟΚ) 20 υπέρ, 5 λευκά.
-Ταμίας, ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης(ΠΑΣΟΚ), 22υπέρ, 3 λευκά.
-Μέλη:
Ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Νάσος Γιακαλής (ΠΑΣΟΚ), ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής (ΝΔ), ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης (ΝΔ),  ο περιφερειακός σύμβουλος Αττικής Νίκος Γαλανός (ΔΗΜΑΡ-Ελεύθεροι Πολίτες).
Ο περιφερειάρχης Αττικής κ. Σγουρός, μετά το τέλος της διαδικασίας τόνισε μεταξύ άλλων πως «η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝ.Π.Ε.), αξιοποιώντας στο μέγιστο το σημερινό θεσμικό πλαίσιο, θα επιδιώξει, τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, να γίνει συντελεστής ανάπτυξης και αποτελεσματικότητας. Με πρωτοβουλίες, προτάσεις και θέσεις θα εργαστούμε ενωτικά για τα δικαιώματα των πολιτών».
eklogika.gr