Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Η Δημοκρατική Συμμαχία τάσσεται υπέρ ενός ειδικού μισθολογίου για τα Σώματα Ασφαλείας

Ο υπεύθυνος του Τομέα Δημόσιας Τάξης και βουλευτής Χανίων της Δημοκρατικής Συμμαχίας Χρήστος Μαρκογιαννάκης, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:

        
«Οι περικοπές που έχουν γίνει το τελευταίο χρονικό διάστημα στις αποδοχές όσων υπηρετούν στα Σώματα Ασφαλείας, οι οποίες ξεπερνούν το 40%, είναι επιεικώς απαράδεκτες. Τα πράγματα δε θα χειροτερέψουν από την τυχόν ένταξή τους στο ενιαίο μισθολόγιο.

Σε μια εποχή που η εγκληματικότητα και η κοινωνική αναταραχή από την αλλοπρόσαλλη και ανάλγητη πολιτική της Κυβέρνησης βρίσκονται σε έξαρση, Αστυνομικοί, Πυροσβέστες και Λιμενικοί καθημερινά, με υπεράνθρωπες προσπάθειες, ενίοτε δε και με κίνδυνο της ζωής τους, υπερασπίζονται την ευταξία και τη νομιμότητα. Δεν τους αξίζουν λοιπόν μισθοί πείνας που οδηγούν στην εξαθλίωση, στην πτώση του ηθικού και στην αναποτελεσματικότητα.

Η Δημοκρατική Συμμαχία τάσσεται υπέρ ενός ειδικού μισθολογίου για τα Σώματα Ασφαλείας, με αποδοχές ανάλογες της σημαντικής προσφοράς τους στην κοινωνία, αλλά και τους κινδύνους που διατρέχουν κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους. Βεβαίως δεν θα πρέπει να παραγνωριστεί η αρνητική συγκυρία της οικονομικής κρίσης».