Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

Με ήρωα τον Κολιμάδη ο Αστέρας Δερβενίου έφυγε άβρεχος και με τρίποντο από το Σαρωνικό

Με “φύλακα - άγγελο” τον τερματοφύλακά του Νίκο Κολιμάδη, ο Αστέρας Δερβενίου πέρασε με 0 – 1 και , τη δύσκολη έδρα του Σαρωνικού Γαλατακίου. Ο Νίκος Κολιμάδης, ειδικά στο πρώτο 20λεπτο που έπαιζε μόνος του τον Σαρωνικό, έδωσε το σάλπισμα νίκης με την απόδοσή του και το δικαίωμα στους συμπαίκτες του να χαλυβδώσουν το φρόνημά τους και να φύγουν με το "τρίποντο" του αγώνα, από το γήπεδο της Ξυλοκέριζας. 
Ο αγώνας ξεκίνησε με τον Σαρωνικό φουριόζο, να κλείνει στην περιοχή του τον Αστέρα, που προσπαθούσε να βρει τα πατήματά του. Ο Αμπαδιωτάκης έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο 4’, όταν ο Κολιμάδης απέκρουσε (σταθερά μάλιστα !!) το σουτ του σε τετ-α-τετ. Ακολούθησαν δυο εξαιρετικές αποκρούσεις του Κολιμάδη σε σουτ του Σοπότι που τα επιχείρησε βρισκόμενος πλάγια δεξιά. Και άλλη μία, σε σουτ του Κωνστανταράκη από το ύψος της μεγάλης περιοχής. Ο Αστέρας άρχισε σιγά-σιγά να ανακτά το χώρο του κέντρου χάρις το παιχνίδι του, για πολλούς καλύτερου αμυντικού μέσου του πρωταθλήματος, Μπόκαρ Νιάνγκ και το μεστωμένο παιχνίδι του Φωλιά. Έτσι “πήρε εμπρός” και ο Γερμάνοφ, που άρχισε να ταλαιπωρεί την άμυνα του Σαρωνικού. Στο 24’ ο Δημόπουλος σε χτύπημα φάουλ βρήκε μέσα στην περιοχή τον Γερμάνοφ, ο οποίος με το εξωτερικό πλάσαρε το Ζήμο και πέτυχε το 1 – 0, για τον Αστέρα. Ακολούθησαν άλλες δύο αποκρούσεις του Κολιμάδη σε σουτ του Λαθούρη και του Σοπότι και στο 38’ μια κραυγαλέα ευκαιρία του Δάνη που δεν μπόρεσε να νικήσει το Ζήμο σε τετ-α-τετ. Ο Δημόπουλος είχε επίσης ένα καλό σουτ που έφυγε ελάχιστα άουτ στο 42’.
Στο β’ μέρος ο Αστέρας μέχρι το 80’ δεν κινδύνεψε σχεδόν καθόλου, μιας και ο προπονητής του κ. Χριστοδουλόπουλος έστησε εξαιρετικά τους παίκτες του. Ανέβηκε κατακόρυφα η απόδοση του Μετεβελή και έτσι έπαψε ο κίνδυνος από τον Σοπότι και ο Νιάνγκ “κατάπινε” όποιον παίκτη έστελνε στον χώρο του ο προπονητής του Σαρωνικού. Έτσι ο Αστέρας έκανε άλλη μια μεγάλη ευκαιρία με τον Γερμάνοφ, τον οποίο ο Δημόπουλος έβγαλε φάτσα με το τέρμα με μπαλιά τρύπα, αλλά αυτός σούταρε πολύ ψηλά άουτ. Μετά το 80’ ο Σαρωνικός δημιούργησε δύο καλές ευκαιρίες, στις οποίες ο Κολιμάδης στη μία απέκρουσε με τα πόδια και μάλιστα δύο φορές σε συνεχόμενα σουτ σε σύγχυση στη μεγάλη περιοχή του Αστέρα και στην άλλη απογειώθηκε στο Γ να σταματήσει το σουτ του Σοπότι από πλάγια όμως θέση.
Συμπερασματικά ο Αστέρας αντέδρασε εξαιρετικά στη φανατισμένη από την αρχή του αγώνα απόδοση του Σαρωνικού και κατόρθωσε με την απόδοσή του, μετά το 20’ περίπου, να υποτάξει έναν φορμαρισμένο τελευταία αντίπαλο. Αξίζουν συγχαρητήρια στους παίκτες του, οι οποίοι μετά τον άδοξο αποκλεισμό από το Κύπελλο, απέδωσαν το ποδόσφαιρο που γνωρίζουν και ανταμείφθηκαν γι αυτό.
Ο διαιτητής κ. Αστερής δεν έκανε το μεγάλο λάθος. Θα μπορούσε βέβαια να δείξει περισσότερη στιβαρότητα στις αποφάσεις του, κυρίως για μερικά μαρκαρίσματα των παικτών του Σαρωνικού. Το ίδιο ικανοποιητικοί ήταν και οι βοηθοί του κ. Βλαχοπάνος και Ν. Τσολάκης.
ΑΣΤΕΡΑΣ: Κολιμάδης, Μερκούρης, Μετεβελής, Γιαννακόπουλος, Φωλιάς, Νιάνγκ, Δημόπουλος, Στεφανάκος, Κουτρούλης (λ.τρ. 89’ Πεθαίνος), Δάνης, Γερμάνοφ.