Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Κώστας Κόλλιας: «Ο κορινθιακός λαός απαιτεί να μάθει την αλήθεια για όσα συμβαίνουν στο Νοσοκομείο Κορίνθου»

Με αφορμή τα δημοσιεύματα του Κορινθιακού τύπου και τις δηλώσεις της Διοικήτριας του Γενικού Νοσοκομείου Κορίνθου κας Σκέπερς για τα περί «Ζωνιανών» στο νοσοκομείο, ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:
«Όλοι γνωρίζουμε ότι στα Νοσοκομεία όλης της χώρας επιχειρούνται αλλαγές που ισοπεδώνουν το Δημόσιο Σύστημα Υγείας και δημιουργούν εικόνες αποσύνθεσης και διάλυσης. Ειδικότερα στο Νοσοκομείο Κορίνθου παρατηρούνται συχνά σοβαρές ελλείψεις σε εφόδια, ιατρικά αναλώσιμα και απλά υλικά ξενοδοχειακού εξοπλισμού. Όσον αφορά δε το ειδικευμένο προσωπικό, παρά τις υπάρχουσες ελλείψεις, η κατάσταση χειροτερεύει ολοένα και περισσότερο.
  Αν αυτή την στιγμή το νοσοκομείο Κορίνθου λειτουργεί, είναι γιατί οι γιατροί, το νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό έχουν υψηλό αίσθημα ευθύνης για το καθήκον τους σε καθημερινή βάση. Παρά τις αιματηρές περικοπές που έχουν υποστεί οι αποδοχές τους, οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Κορίνθου, με ήθος, επαγγελματισμό και ανιδιοτελές ενδιαφέρον για το κοινωνικό σύνολο, δίνουν τον δικό τους αγώνα προκειμένου να παράσχουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις υπηρεσίες τους στους ασθενείς.  
Με μεγάλη μου έκπληξη, διάβασα σε δημοσιεύματα του κορινθιακού τύπου, ότι η Διοικήτρια του νοσοκομείου Κορίνθου κα Σκέπερς έκανε χρήση της φράσης «Ζωνιανά Τέλος» και, όπως επεξήγησε σε σχετικό δελτίο τύπου που δημοσίευσε,  η δήλωσή της αυτή αφορούσε  ήθη και πρακτικές τις οποίες πλέον δεν θα ανεχτεί. Δεν μας εξηγεί όμως η κα. Διοικήτρια τι ακριβώς εννοεί. Για ποια ήθη και ποιες πρακτικές κάνει λόγο; Γιατί τόσο καιρό δεν έχει καταγγείλει στη δικαιοσύνη πρόσωπα και πράγματα, παρά αρκείται σε δηλώσεις οι οποίες θίγουν ολόκληρο το ανθρώπινο δυναμικό του νοσοκομείου; Όπως και να έχει το θέμα, οι πολίτες της Κορινθίας περιμένουν  συγκεκριμένες ενέργειες και απαντήσεις και όπου υπάρχουν ευθύνες να αποδοθούν άμεσα.
Κατόπιν τούτων, θεωρώ υποχρέωση μου να πάρω θέση και να εκφράσω απερίφραστα την αμέριστη συμπαράστασή μου στους εργαζομένους του νοσοκομείου Κορίνθου. Εάν έχουν υπάρξει κακώς κείμενα στο νοσοκομείο Κορίνθου, η κα. Σκέπερς οφείλει να κατονομάσει τους υπαίτιους και όχι να στοχοποιεί, γενικώς και αορίστως, όλους τους εργαζομένους. Τα νοσοκομεία μας αποτελούν την βαριά βιομηχανία του συστήματος υγείας. Όλοι οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου υπηρετούν έναν κλάδο κατεξοχήν ανθρωποκεντρικό και ο ρόλος τους είναι καθοριστικός παράγοντας για τη διαμόρφωση του συστήματος υγείας. Το επάγγελμά τους είναι πραγματικά λειτούργημα και ως τέτοιο θα πρέπει να αντιμετωπίζεται.»