Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Συνάντηση Παπανδρέου με τους πολιτικούς αρχηγούς και ραγδαίες εξελίξεις


Ραγδαίες εξελίξεις δρομολογούνται και στην Ελλάδα. Με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας συναντάται αύριο Τρίτη ο πρωθυπουργός και αμέσως μετά θα επιδιώξει να συναντηθεί ή έστω να επικοινωνήσει τηλεφωνικά και με όλους τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς. Η ατζέντα των συζητήσεων είναι τελείως άγνωστη. Πάντως ή πρωτοβουλία του κ. Παπανδρέου έρχεται μία ημέρα μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας όπου δήλωσε ότι «δεν περισσεύει κανείς» και λίγε ώρες μετά την κρίσιμη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ που θα πραγματοποιηθεί επίσης αύριο, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι όποιοι εσωτερικοί κραδασμοί, πριν από την κρίσιμη ψήφιση του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή.
Η συνάντηση με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνη Σαμαρά θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα, ενώ αναμένεται να καθοριστούν και οι συναντήσεις με τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς.
Σύμφωνα με τα πρώτα σχόλια, δεν αποκλείεται ο πρωθυπουργός κ. Παπανδρέου, να ανακοινώσει πρωτοβουλίες κυβερνητικού επιπέδου, για τις οποίες ενημέρωσε σήμερα και τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια.
Ο κ. Παπανδρέου, ενημέρωσε ακόμη τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις τελευταίες εξελίξεις στο ελληνικό ζήτημα μετά τις επαφές που είχε την περασμένη εβδομάδα με αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
Κάλεσμα προς τους παράγοντες της ελληνικής πολιτικής ζωής «να δείξουν αίσθημα ενότητας και ευθύνης», απηύθυνε ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου κατά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια. Ο κ. Παπανδρέου, υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, την κρισιμότητα των διαπραγματεύσεων μέχρι τη Σύνοδο Κορυφής της 23ης Οκτωβρίου. Χαρακτήρισε, μάλιστα, την τρέχουσα εβδομάδα ως την πιο κρίσιμη για την Ευρώπη και την Ελλάδα και πρόσθεσε ότι οι αποφάσεις που θα ληφθούν θα καθορίσουν την τύχη της ευρωζώνης.
Ο κ. Παπανδρέου, επισήμανε ακόμη ότι η Ελλάδα είναι η πρώτη που χτυπιέται από την κρίση αυτή και παρά τις δικές της δυσκολίες και αδυναμίες, εάν δεν υπάρξουν και οι συνολικές και οριστικές λύσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο, θα συνεχιστεί αυτή η ανασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή της Ευρώπης και της ευρωζώνης.
Σε αυτό το πλαίσιο, απηύθυνε κάλεσμα σε όλους τους παράγοντες της ελληνικής πολιτικής ζωής να δείξουν αίσθημα ενότητας και ευθύνης, ώστε, όπως είπε, η κυβέρνηση να πάει σ' αυτή τη διαπραγμάτευση στις 23 Οκτωβρίου και με το κεφάλι ψηλά και με πολύ ισχυρή διαπραγματευτική δύναμη, για να μπορέσει να διασφαλίσει το καλύτερο για την Ελλάδα και τις προϋποθέσεις να μπορεί να επιβιώσει η ευρωζώνη και να είναι μια πολύ σημαντική προστασία για όλους τους ευρωπαϊκούς λαούς.
eklogika.gr