Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Συνάντηση Παπανδρέου – Παπούλια και Υπουργικό Συμβούλιο σήμερα


Με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια θα συναντηθεί το μεσημέρι της Δευτέρας στις 12.30 ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, ενώ αργότερα, στις 16.30 θα συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο. Σε αυτό, αναμένεται να συζητηθούν όλες οι τρέχουσες εξελίξεις. Υπενθυμίζεται ότι η εβδομάδα που ξεκινάει, είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για την κυβέρνηση, καθώς τίθεται προς ψήφιση το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, το οποίο φέρεται να έχει διχάσει την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ. Ήδη η Λουκά Κάτσελη έχει δηλώσει δημοσίως ότι θα καταψηφίσει διατάξεις του, ενώ και ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, Θωμάς Ρομπόπουλος έχει δηλώσει ότι σκέφτεται είτε να παραιτηθεί από βουλευτής, είτε να ανεξαρτητοποιηθεί. Επίσης, αυτή την εβδομάδα, συνεδριάζει και το Eurogroup, το οποίο θα ασχοληθεί κατά κύριο λόγο με το θέμα της Ελλάδας.
Το απόγευμα της Κυριακής, ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο. Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνάντηση συζητήθηκαν οι επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης εν όψει του Eurogroup της Παρασκευής, της Συνόδου Κορυφής στις 23 Οκτωβρίου και της G20 στις 3 και 4 Νοεμβρίου, καθώς σε αυτό το διάστημα αναμένεται να κατατεθεί η πρόταση -έστω και σε γενικές γραμμές- που προωθεί η Γερμανία για την αντιμετώπιση της κρίσης στην Ευρωζώνη, στην οποία θα περιλαμβάνεται και η πτυχή για το ελληνικό ζήτημα.
Σε αντίθεση με το γερμανικό σχέδιο που προβλέπει «κούρεμα» έως 50% για τα ελληνικά ομόλογα, η ελληνική πλευρά υποστηρίζει μια λύση κοντά στο 21%, που προέβλεπε η απόφαση της 21ης Ιουλίου.

eklogika.gr