Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Τα 125 χρόνια της εφημερίδας «Πελοπόννησος»

Ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Άκης Γεροντόπουλος παραβρέθηκε στην εκδήλωση με αφορμή τα 125 χρόνια της εφημερίδας «Πελοπόννησος». Με την ευκαιρία αυτή, είχε συναντήσεις, τόσο με τους εκπροσώπους της ΟΝΝΕΔ, όσο και με την ΝΟΔΕ του ν. Αχαΐας.
Στην εορταστική εκδήλωση για την «Πελοπόννησο», ο κ. Γεροντόπουλος, αφού μετέφερε τις ευχές του Προέδρου της Ν.Δ. κ. Αντώνη Σαμαρά, στην ομιλία του ανέφερε:

«Ως αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. και υπεύθυνος για τα Περιφερειακά ΜΜΕ, θέλω να ευχαριστήσω για την πρόσκληση στα γενέθλια των 125 χρόνων της «Πελοποννήσου».
Μιας εφημερίδας από τις παλαιότερες της Ελλάδας.
Ενός εντύπου που στάθηκε προμαχώνας της πολύπλευρης, δημοκρατικής ενημέρωσης όλα αυτά τα πολυτάραχα χρόνια της νεότερης ιστορίας μας.
Μιας εφημερίδας που μας φέρνει στη μνήμη τόσες και τόσες πολιτικές προσωπικότητες, αλλά και ανθρώπους του πνεύματος και της τέχνης της Πάτρας. Κύρια, όμως, μας θυμίζει τους ανθρώπους της Αχαϊκής δημοσιογραφίας, άφησαν το αποτύπωμά τους στο χρόνο, από τότε που ο έντυπος λόγος μύριζε φρέσκο μελάνι και ο δημοσιογράφος αισθανόταν το μέγεθος της προσφοράς του στην κοινωνία.
Στις δύσκολες εποχές που περνά η Πατρίδα μας και τη δυστυχία που ζούμε όλοι μας, είναι μέγιστη ανάγκη να ξέρουμε το τι ακριβώς και αληθινά συμβαίνει ή τι πρόκειται να μας συμβεί.
Για το λόγο αυτό, τα ΜΜΕ είναι ένας σύγχρονος «ΙΑΝΟΣ», που κοιτάζει ταυτόχρονα από τη μια τις δυνάμεις της απελευθέρωσης και της προόδου και από την άλλη τις δυνάμεις της βαρβαρότητας και της υποδούλωσης. Έτσι η μεγάλη απόφαση κάθε Μέσου συνίσταται στο πια πλευρά θα υπηρετήσει!
Η «Πελοπόννησος», 125 χρόνια τώρα, υπηρέτησε και υπηρετεί την πρόοδο, τη δημοκρατία και την αλήθεια».