Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

Προαναγγελία νέων μέτρων από τον Ευ. Βενιζέλο, και επίθεση κατά Α. Σαμαρά

Σε νέα συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής, η οποία θα συνέλθει μετά την τηλεδιάσκεψη του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου με τους επικεφαλής της τρόικας θα εξειδικευτούν τα μέτρα -κατά βάση περικοπής δαπανών στο δημόσιο- που αποφασίστηκε να ληφθούν κατά τη σύσκεψη της διευρυμένης Κυβερνητικής Επιτροπής, υπό τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.
Αν θέλουμε να αποτραπεί η χρεοκοπία και να πάψει η χώρα να εκβιάζεται και να ταπεινώνεται, πρέπει να πάρουμε τρεις κρίσιμες αποφάσεις:
Να εκπληρώσουμε τους δημοσιονομικούς στόχους, να πετύχουμε πρωτογενή πλεονάσματα και να προχωρήσουμε αμέσως όλες τις διαρθρωτικές αλλαγές, τόνισε σε δηλώσεις του ο κ. Βενιζέλος, ο οποίος ενημέρωσε τα μέλη της Κυβερνητικής Επιτροπής για όσα διημείφθησαν στην τριήμερη σύνοδο του Γιούρογκρουπ στην Πολωνία.
Έχει διαμορφωθεί σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο μια ρευστή κατάσταση που δημιουργεί πολλαπλά προβλήματα και επιτρέπει στους σπεκουλαδόρους να οργανώνουν επιθέσεις στην καρδιά του ευρώ, είπε και εξήγησε ότι μέσα σε αυτή την τεταμένη κατάσταση έχει σημασία να μην γίνει η Ελλάδα το εξιλαστήριο θύμα.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης εξαπέλυσε επίθεση κατά του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, λέγοντας ότι ένοιωσε "οδυνηρή έκπληξη" με όσα είπε στη Θεσσαλονίκη, όταν, όπως πρόσθεσε, είχε την ίδια ενημέρωση με εκείνη που έχει ο πρωθυπουργός για την κατάσταση. "Καθετί που λέγεται έχει οδυνηρές συνέπειες για το εισόδημα του κάθε Έλληνα πολίτη", είπε ο κ. Βενιζέλος, προσθέτοντας: "Εάν πιστεύει ο κ. Σαμαράς ότι μπορεί να πάει και να γοητεύσει τους συνομιλητές του, με τις προτάσεις του για μείωση της φορολογίας, νομίζω ότι δεν έχει καθαρή εικόνα για το τι συμβαίνει".