Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

Ο Αστέρας Δερβενίου με τον Δάνη "κάρφωσε" την Προοδευτική Περιγιαλίου , στην Αρχαία Κόρινθο

Το γκολ του Δάνη

 Πρεμιέρα με το "δεξί" στο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας Κορινθίας, έκανε ο Αστέρας Δερβενίου καθώς έφυγε από το Γήπεδο της Αρχαίας Κορίνθου με το πρώτο του τρίποντο , νικώντας την Προοδευτική Περιγιαλίου με σκορ 1 – 0.
Στο α’ ημίχρονο, ο αγώνας διεξήχθη κυρίως στο κέντρο του γηπέδου με τον Αστέρα να κρατά περισσότερο την μπάλα στην κατοχή του, αλλά οι επιθετικές του προσπάθειες, που εκδηλώνονταν κυρίως με τον Γερμάνοφ, δεν είχαν αποτέλεσμα. Ένα καλό σουτ είχε ο Δημόπουλος στο 42’, που έφυγε ελάχιστα άουτ. Αλλά και η Προοδευτική δυσκολευόταν να μπει στην περιοχή του Αστέρα και τα όποια μακρινά σουτ επιχειρούσε δεν ανησυχούσαν τον τερματοφύλακα Κολιμάδη.
Στο β’ ημίχρονο με την τοποθέτηση του Νιάνγκ σαν κεντρικό χαφ, ο Αστέρας πήρε περισσότερο χώρο στο γήπεδο και με τον Δημόπουλο πλαγιοκοπούσε την άμυνα της Προοδευτικής. Στο 52΄ο Γερμάνοφ νικήθηκε από τον τερματοφύλακα Μακρή της Προοδευτικής σε ένα καλό σουτ που επιχείρησε, ενώ στο 62’ ο Δάνης βρισκόμενος αμαρκάριστος στο ύψος της περιοχής δεν σούταρε και το μακρινό κοντρόλ του έδωσε την ευκαιρία στους αμυντικούς να τον προλάβουν. Ο Αστέρας διατηρούσε μάλλον εύκολα την πρωτοβουλία των κινήσεων και φαινόταν περισσότερο στον αγωνιστικό χώρο. Έτσι στο 67’ ύστερα από κόρνερ του Δημόπουλου, ο Δάνης με καρφωτή κεφαλιά πέτυχε το μοναδικό τέρμα του αγώνα. Ο Αστέρας “μαζεύτηκε”, αλλά συνέχιζε να είναι επικίνδυνος και ο Γερμάνοφ στο 73΄έχασε μεγάλη ευκαιρία να τελειώσει τον αγώνα, όταν δεν μπόρεσε να πετύχει τέρμα σε ανεπανάληπτο τετ-α-τετ μετά από δική του υπέροχη ενέργεια. Από την άλλη μεριά ο Κολιμάδης δύο φορές, όταν χρειάστηκε, καθάρισε τις φάσεις : με βουτά πλάγια αριστερά στα πόδια του Τσάκωνα και με απόκρουση με γροθιά μεταξύ δύο αντιπάλων σε πλάγια σέντρα και πάλι από τ’ αριστερά.
Συμπερασματικά ο Αστέρας, χωρίς να αποδώσει εξαιρετικά, πήρε τον αγώνα γιατί ήταν πιο ουσιαστικός και καλύτερος σαν ομάδα.
Ο διαιτητής κ. Νεοφυτιάδης δεν έκανε το μεγάλο λάθος, αλλά η επιμονή του με τις κίτρινες κάρτες είναι κάπως υπερβολική. Ο βοηθός κ. Καρακάσης ήταν αλάνθαστος, σε αντίθεση με τον κ. Καλαρά που είχε αρκετές λανθασμένες υποδείξεις.
ΑΣΤΕΡΑΣ: Κολιμάδης, Μερκούρης, Μετεβελής, Ρούτσης, Γιαννακόπουλος, Δημόπουλος, Νιάνγκ (53’ Στεφανάκος), Φωλιάς, Κουτρούλης, Δάνης, Γερμάνοφ (80’ Πεθαίνος).