Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

Πρεμιέρα στο Πρωτάθλημα γιά Ολυμπιακό και ΑΕΚ

Φτάσαμε στις 18 Σεπτεμβρίου και στην τρίτη αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας για να δούμε -επιτέλους- τους “ερυθρόλευκους” και τους “κιτρινόμαυρους” να κάνουν... πρεμιέρα στο νέο πρωτάθλημα.
Οι σημερινοί αγώνες

Ολυμπιακός-Skoda Ξάνθη 20:30
Οι πρωταθλητές προέρχονται από την εντός έδρας ήττα από την Μαρσέιγ, για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και θέλουν να δώσουν χαρά στους φιλάθλους τους, επικρατώντας της Ξάνθης. Από την άλλη μεριά, η ακριτική ομάδα έχει δώσει ένα παιχνίδι και αυτό το έχασε (1-0 από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα) και θέλει αρχικά να βρει. ρυθμό και έπειτα να πάρει ότι καλύτερο μπορέσει μέσα στο Καραϊσκάκη.

ΑΕΚ-Εργοτέλης 18:15
Με την χειρότερη ψυχολογία θα βρει την ΑΕΚ η πρεμιέρα της στην Σούπερ Λίγκας, μετά το βαρύ 4-1 από την Αντερλεχτ στο Βέλγιο. Η νίκη σε αυτό το ματς μπορεί να αποδειχθεί... βάσλαμο για την ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ. Πάντως ο Εργοτέλης δεν θα είναι εύκολος αντίπαλος, αφού έρχεται στο ΟΑΚΑ με ανεβασμένη ψυχολογία, μετά τη νίκη επί του ΠΑΟΚ.

Πανιώνιος-ΠΑΟΚ 18:15
Με ανεβασμένη την ψυχολογία μετά το "διπλό" στο Αγρίνιο, ο Πανιώνιος καλείται να δώσει χαρά και στους οπαδούς του μετά την ισοπαλία της πρεμιέρας στη Νέα Σμύρνη. Όσον αφορά τον ΠΑΟΚ, στο πρώτο εκτός έδρας ραντεβού του για το πρωτάθλημα δεν τα κατάφερε, μέσα στην εβδομάδα στάθηκε άτυχος και δεν κέρδισε την Τότεναμ στην Τούμπα, ωστόσο κέρδισε πολλούς... ψυχολογικούς πόντους από την εξαιρετική εμφάνιση με τους Αγγλους.

Οι χθεσινοί αγώνες

Ισοπαλία... αστέρων στο Περιστέρι!
Δεν κατάφερε τελικά να συνεχίσει το νικηφόρο του σερί ο Παναθηναϊκός, που ήρθε ισόπαλος με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι (1-1) σε ματς για την τρίτη αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας. Ο Παναθηναϊκός βρέθηκε να χάνει από το γκολ του... κακού του δαίμονα, Κώστα Μήτρογλου, αλλά έσωσε στο τέλος τα προσχήματα με το τέρμα του Λέτο, παρόλο που αγωνιζόταν από το 3' με δέκα παίκτες μετά την αποβολή του Καρνέζη.
Ο Επστάιν βγήκε μόνος του απέναντι στον Καρνέζη, πήγε να περάσει την μπάλα από πάνω του και ο πορτιέρε των “πράσινων” -τρία μέτρα έξω από την περιοχή του- απέκρουσε και αποβλήθηκε σωστά.
Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, ο Ατρόμητος πήρε προβάδισα στο σκορ. Ο Μήτρογλου έκανε αυτό που είχε κάνει και στο παρελθόν με τις φανέλες του Ολυμπιακού και του Πανιώνιου, στέλνοντας στο 50' την μπάλα στα δίχτυα του Παναθηναϊκού. Στην συνέχεια οι “πράσινοι” προσπάθησαν να βγουν στην επίθεση, αφού δεν είχαν τίποτα να χάσουν (ο Ατρόμητος οπισθοχώρησε) και κατάφεραν να πάρουν τον βαθμό με το όμορφο τέρμα του Λέτο (86').
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Ιτάνζ, Σκόνδρας, Γιαννούλης, Φυτανίδης, Ζουέλα, Μπάλλας (77' Μακρής), Τάτος, Πίτου Γκαρσία (66' Δημούτσος), Καραγκούνης, Επστάιν, Μήτρογλου (85' Αναστασάκος).
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Καρνέζης, Σεϊταρίδης (46' Βύντρα), Καντέ, Μπουμσόνγκ, Σαριέγκι, Σιμάο (5' Καπίνος), Κατσουράνης, Ζέκα, Λέτο, Κουίνσι, Τοτσέ (57' Ρούντολφ).


«Αρχοντας» στη Κέρκυρα ο Παναιτωλικός!
Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ, ο Παναιτωλικός επικράτησε εκτός έδρας της Κέρκυρας με 3-2, φτάνοντας έτσι στη δεύτερη συνεχόμενη του νίκη στο πρωτάθλημα και παίρνοντας το πρώτο του ¨διπλό” στην Σούπερ Λίγκα. Οι Φαίακες ήταν αυτοί που είχαν τον έλεγχο του παιχνιδιού στο πρώτο ημίχρονο, ανοίγοντας μάλιστα το σκορ στο 23' με τον Μετίν.  Ο Παναιτωλικός όμως μπήκε... μεταμορφωμένος στην επανάληψη και αποφασισμένος να μην ηττηθεί. Η ομάδα του Αγρινίου κατάφερε αρχικά να φέρει το ματς στα ίσα, με τον Θεοδωρίδη (50) ενώ πήρε κεφάλι στο σκορ με το τέρμα του Καμαρά (80). Τα γκολ για τον Παναιτωλικό δεν τελείωσαν εκεί, αφού ο Άγγελος Χαριστέας σκόραρε για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι (86'). Το μόνο που κατάφερε η Κέρκυρα ήταν να μειώσει στις καθυστερήσεις με τον Μπάρκογλου.
ΚΕΡΚΥΡΑ (Μπόζινταρ Μπάντοβιτς): Γκαλίνοβιτς, Κοντοδήμος, Βέντσελ, Μαϊστόροβιτς, Γκουστάβο, Γραμμόζης (56΄ Χαμπλ), Λόβιν (57΄ Λαμπρόπουλος), Καλαντζής, Μετίν, Μπάρκογλου, Ιωάννου (73΄ Αγρίτης)
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μπάμπης Τεννές): Τσενάμο, Κουτρουμάνος, Αναστασίαδης, Εντγζεγκουέλε (35΄ Μουμίν), 'Αντι, Κούσας, Σιόντης (84΄ Μεζάκ), Ρότσα, θεοδωρίδης, Χαριστέας, Σεγιέ (46΄ Καμαρά)