Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Σε 24ωρη απεργία οι δάσκαλοι στις 22 Σεπτεμβρίου

Προειδοποιητική 24ωρη απεργία την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου κήρυξε η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας με συλλαλητήριο την ίδια μέρα στις 12 το μεσημέρι στο υπουργείο Παιδείας στο Μαρούσι.
Το Σάββατο οι δάσκαλοι θα συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο που διοργανώνει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ στη Θεσσαλονίκη, στα πλαίσια ΔΕΘ, στο άγαλμα του Βενιζέλου.
Τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου θα δώσουν συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της Ομοσπονδίας για να παρουσιάσουν τα οξυμένα προβλήματα στο χώρο της εκπαίδευσης.
Οι δάσκαλοι απαιτούν, μεταξύ άλλων, την άμεση κατάργηση του μνημονίου, ενιαίο μισθολόγιο που θα αναβαθμίζει τα οικονομικά των εκπαιδευτικών, καμιά μείωση μισθών, να επιστραφούν ο 13ος και ο 14ος μισθός καθώς και οι απώλειες από τις περικοπές του 2010.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΓΡΑΜ. ΓΥΝΑΙΚΕΙΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΤΗΣ Ν.Δ. κας Κ. ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ - ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛ​ΟΥ ΣΤΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΚ​Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ
Η Γραμματέας Γυναικείων Θεμάτων της Νέας Δημοκρατίας, κα Κατερίνα Παπακώστα – Σιδηροπούλου, επισκέφθηκε, χθες, συνοδευόμενη από τη δόκτορα Κοινωνιολογίας, Ερευνήτρια και μέλος της Γραμματείας, Λάουρα Αλιπράντη, τη Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος, όπου συζήτησε με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Δ.Ο.Ε. και του Προεδρείου Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε, για τα φλέγοντα ζητήματα, που απασχολούν την εκπαιδευτική κοινότητα, τους μαθητές και τους γονείς.